20 / 04 / 2024

İMPOMES yöneticilerinden emlak vergisi uyarısı!

İMPOMES yöneticilerinden emlak vergisi uyarısı!

İMPOMES Genel Koordinatörü Damla Kartalkanat 30 Eylül tarihine kadar tapu harçlarındaki indirimin eksik beyanları düzeltmek için fırsat oluşturacağını açıkladı.



Emlak Vergisinde 2017 yılı taksit ödemeleri için son haftalara girilirken, İmpomes mükelleflere uyarılarda bulundu. İMPOMES Genel Koordinatörü Damla Kartalkanat, tapu harçlarının 30 Eylül tarihine kadar indirimli uygulanacağını belirterek, bu durumun eksik beyanları düzeltmek için fırsat oluşturacağını açıkladı. Bu yıl arsa değerlerinin de değiştiğini anlatan Kartalkanat, İMPOMES Mülkiyet Erişim Sistemi kullanıcısı olan şirket ve kurumların pek çok bilgiye önceden sahip olabildiği için hem fırsatlardan hem de mülklerinden haberdar olabildiklerini açıkladı.

 

İSTANBUL--Emlak Vergisinde 2017 yılı taksit ödemeleri için son haftalara girilirken, İmpomes vergi konusunda mükelleflere uyarıda bulundu. İMPOMES Genel Koordinatörü Damla Kartalkanat bu yıl birçok ekonomik teşviğin hayata geçirildiğini, bunlardan birinin de tapu harçlarında indirim olduğunu açıkladı. 30 Eylül tarihine kadar tapu harçlarının binde 20 yerine binde 15 olarak uygulanacağını ifade eden Damla Kartalkanat “Türkiye’ de tapu harçlarının yüksek olması nedeni ile beyan edilen değerler genelde düşük tutuluyordu. Ancak harçlardaki indirim daha önce eksik beyan etmiş olan mükellefleri mülklerinin gerçek değerini beyan etmeleri için harekete geçirecektir. Mükelleflerin bu fırsatı kaçırmaması gerekir. Çünkü eksik beyanlar sonradan yetkililer tarafından ortaya çıkarıldığında mükelleflerin başı ağrıyabilir” dedi.

 

Damla Kartalkanat evi, arsası, arazisi olanların emlak vergilerini 31 Mayıs tarihine kadar ödeyebileceğini, mükelleflerin genelde beklemeyi tercih ettiği için Belediyelerde ay sonlarında yoğunluk yaşandığını hatırlatarak, “Hem gereksiz zaman kaybı yaşamamak, hem de herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için vergi beyanlarının önceden kontrol edilmesinde ve ay içinde vergilerin ödenmesinde fayda var”diye konuştu.

 

Önceden Bilgilendirme Var, Sürpriz Yok!

 

İMPOMES Genel Koordinatörü Damla Kartalkanat, yatırımcıların mülklerini takip edebilmelerini sağlayan İMPOMES sayesinde mükelleflerin pek çok bilgiye önceden sahip olabildiklerine işaret etti .Kartalkanat “Örneğin 2017 yılında arsa değerleri değişti, bu da vergi oranlarını etkiledi. İşte İMPOMES Mülkiyet Erişim Sistemi kullanıcısı olan kurum ve şirketler belediyelerde bu gibi sürprizlerle karşılaşmadıkları gibi, mülklerinin düzenli takibinin yapılmasının rahatlığını da yaşıyorlar. Vergi cezalarıyla da muhatap olmuyorlar” dedi.

Kurumsal gayrimenkul yatırımcılarının tapularını takip edebilmesi ve mülklerinin imar durumunu sorgulayabilmesi için İmpo İmar ekipleri tarafından hayata geçirilen İMPOMES Mülkiyet Erişim Sistemi, halen Türkiye’de 38 şehirdeki 7500 mülkün takibi için adeta dedektif gibi çalışıyor.

İMPOMES’teSistem Nasıl Çalışıyor?

 

İmpo İmar tarafından 7 yıl önce hayata geçirilen web tabanlı mülkiyet erişim sistemi İmpomes, gayrimenkul sahipleri adına tapuya konu olan gayrimenkulleri Türkiye’nin neresinde olursa olsun izlemeye alıyor. İmpomes ekipleri, tapu sahiplerinin adına sahaya inerek mülkü inceliyor. Gayrimenkullerin tapu kayıtlarındaki ipotek, şerh, haciz ve diğer durumları takip ediliyor, vergileri ve rayiç bedelleri tespit ediliyor. Gayrimenkule ilişkin bütün güncel belge, bilgi, imar planı, tapu kaydı gibi tüm detaylar bir arada sunuluyor. Söz konusu bilgiler kullanıcıların 7/24 erişebileceği www.impomes.com adresinde yer alıyor. Bu bilgi ve belgelere yalnızca gayrimenkul sahibi ulaşabiliyor. İMPOMES, sistem dışında erişimleri engelleyen üst düzey bir güvenlik sistemine sahip bulunuyor.

 

www.impoimar.com


Geri Dön