25 / 04 / 2024

İnanlar İnşaat Terrace Su ve Terrace Lotus projelerini inşa edecek!

İnanlar İnşaat Terrace Su ve Terrace Lotus projelerini inşa edecek!

işçi güvenliği jçin teknolojiden faydalanacaklarını söyleyen İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Halkalı Atakent'te 30 dönüm üzerine 160 ev-ofisi içeren Terrace Su, Avcılar'da ise Terrace Lotus projelerine başlayacaklarını söyledi...



Son dönemde gündeme gelen işçi güvenliği konusunda teknolojiyi kullanacaklarını belirten İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan, "1 milyar liralık 6 projemizde taşeronlar bile retinasını okutup şantiyeye girebilecek" dedi Kuruluşunun 50'nci yılı olan 2015'te toplam değeri 1 milyar lira olan 6 projeye başlayacak İnanlar İnşaat'm Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yeni projelerinde son dönemde sıkça gündeme gelen işçi güvenliği konusunda teknolojiden faydalanacak. 


Projelerde yapım ve uygulamanın yanı sıra 'sıfır iş kazası' hedefini içeren 4'üncü nesil inşaat tekniklerini kullanacaklarını belirten İnan, böylelikle şantiyede kayıtlı ve işinin ustası işçilerin denetim altında bulunacağını kaydetti. İnan, "Son dönemde meydana gelen iş kazaları bizi derinden üzdü. Bu kapsamda teknolojiden de yararlanacağız. Taşeronlarda insanlar sigortasız işçileri içeri sokup çalıştırıyorlar. 

Bunların kaydı kuydu yok. Şantiye girişlerine gözlere yönelik retina okuyucu sistem koyacağız. Taşeronlar dahil olmak üzere kimin ne iş yaptığını, hangi işte profesyonel olduğunu insan kaynakları birimi işleyecek ve bu arkadaşlarımız gözleriyle şantiyelerin içerisine girecekler. Başka giriş olmayacak" ifadelerini kulandı. İnan, bunun 15 bin dolarlık yatırıma bedel olacağını ifade etti. 


TURİZM POTANSİYELİ GAYRİMENKULE GELECEK

 Turizm ile gayrimenkulün birbirlerini desteklediğini anlatan İnan, bu kapsamda Türkiye'nin yabancıya satış anlamında büyük bir potansiyeli olduğunu söyledi. İnan, "Dünyada 1 trilyon dolar olan turizm pastasından Türkiye 40 milyar dolar kazanıyor. Gayrimenkulde de dünyada 1 trilyon liralık para dönüyor ancak Türkiye bunun 3 milyar dolarını alabiliyor. Bir ülke turizmde gidilmesi görülmesi gereken bir yerse, gayrimenkul alınması gereken yer oluyor. Dolayısıyla gayrimenkulde yabancıya satışta uzun yolumuz var" diye konuştu. 


Metrekaresi 5 ile 15 bin liraya 6 proje geliştirecek Serdar İnan, İnanlar İnşaat olarak İstanbul'da Bağdat Caddesi, Basın Ekspres Yolu, Halkalı, 4. Levent ve Avcılar'da toplam değeri 1 milyar lira olan 6 projeye başlayacaklarını söyledi. Şirket bu projelerinde metrekaresi 5 bin lira ile 15 bin lira arasında değişen ev ve ofis blokları hayata geçirecek. 


Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüme yönelik 4-5 proje daha geliştireceklerini anlatan İnan, Halkalı Atakent'te 30 dönüm üzerine 160 ev-ofisi içeren Terrace Su, Avcılar'da ise 140 metre yüksekliğinde Terrace Lotus projelerinin tasarımıyla dikkat çekeceğini söyledi. 


HİNTLİ YATIRIMCI 'INDIA TOWN' KURMAK İSTEDİ 

Yeni havalimanının İstanbul için büyük bir çekim noktası haline geleceğini ifade eden Serdar İnan, havalimanı çevresinde yabancı yatırımcıların ortak proje geliştirmek için kapılarını çaldığını söyledi, inan, "Hintli bir yatırımcı burada 400 dönümlük alan üzerine bir India Town (Hindistan şehri) oluşturmak için bizimle temasa geçti. Bu gibi projeler binlerce yabancı yatırımcıyı ülkelerinden çekip İstanbul'a getirecektir. Ancak bunun için havalimanı bölgesinde bir master plan oluşturulup buna sadık kalınması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 


Ünsal Ereke-Habertürk


Geri Dön