25 / 04 / 2024

İncek Loft’ta Ankara'nın ilk sanat galerisi açıldı!

İncek Loft’ta Ankara'nın ilk sanat galerisi açıldı!

Ankara'da inşa edilen İncek Loft projesinde RC Art iş birliğiyle ilk sanat galerisi olan ‘İncek Loft Art Gallery by RC’ kapılarını açtı.



Ankara  İncek Loft önemli bir etkinliğe sahne oldu.Ankara’da Akfen İnşaat tarafından hayata geçirilen konut projesinde ilk sanat galerisi olan ve etkinliklerle sürekli canlı kalacak ‘İncek Loft Art Gallery by RC’ sanatseverlere kapılarını açtı.

 

Son dönemlerde konut projelerinde dairelerin yanı sıra yüzme havuzu, fitness center, çocuk oyun alanları ile potansiyel alıcıların gözünde farklılık yaratmak hedefleniyor.  

 

 

‘İncek Loft Art Gallery by RC’ açılışına Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Selim Akın da katıldı. 

 

İlk etapta 10 ressam ve 2 heykeltraşın 60 eserinden oluşan sanat galerisi gelecek dönemde kişisel sergilere, eser sunumlarına, çocuk resim atölyelerine ve orijinal eserlerin uygun fiyatla halkla buluşmasına imkan verecek müzayedelere de ev sahipliği yapacak.

 

 

“SANAT GALERİLERİ KONUT PROJELERİNE DEĞER KATIYOR”

 

 

Akfen Danışmanlık ve Proje Geliştirme Genel Müdürü Barış Barçak, Türkiye’de farkındalığın son yıllarda hızlı bir şekilde artmasının sonucu galerilerin konut projelerinde de kendilerine yer bulmaya başladığını ifade etti. 

 

 

Küratör Rahmi Çöğendez ise “Önce AVM’lere giren sanat, sonra otellere ve şimdi de bir ilk olarak İncek Loft ile yaşam merkezlerine giriyor. Burada amacımız yalnız bir görsel galeri değil, müzayede ile sanat söyleşileri workshoplarıyla ve resim dersleriyle tam bir sanat merkezi uygulamak” ifadelerini kullandı.

 


Geri Dön