29 / 03 / 2024

İnegöl'de 23.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İnegöl'de 23.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Bursa İli, İnegöl İlçesi, Süleymaniye Mahallesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 23 milyon 407 bin 666 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 



Bursa İli, İnegöl İlçesi, Süleymaniye Mahallesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan fabrika için 23 milyon 407 bin 666 TL bedel isteniyor. 

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Bursa İl, İnegöl İlçe, 555 Ada, 225 Parsel, SÜLEYMANİYE Mahalle/Köy, İcra Hukuk Mahkemesi kesinleşen bilirkişi raporuna göre;
İnşaat Mühendisi bilirkişi raporuna göre; 
Taşınmaz ait tapu kayıt bilgileri tetkik edildiğinde Mahalle bilgisinin Süleymaniye, ada numarasının 555, parsel numarasının 225,yüzölçümünün 32.568,44m2,anataşınmaz niteliğininPrefabrik Fabrika Binası ve İdari Binave Arsası malikinin ise tam hisse payı ile Serdar Ağaç Kaplama ve Sanayi Tic.A.Ş olduğu görülmüştür.

Taşınmazın mahallinde yapılan incelemede yukarıda ada ve parsel bilgileri verilen taşınmaz üzerinde içinde halihazır faliyette bulunan fabrika yapısının yer aldığı,yapının ruhsat dahilinde inşa edilmiş beton prefabrik kısımlarına ilaveten sonradan ruhsat harici ilave kısımların eklendiği , bu eklentilerle birlikte Fabrika binası olarak kullanılan tek katlı yapının 13.326 metrekare kullanım alanına ulaştığı tespit edilmiştir.

Yapının inşa edildiği tarihten bu yana üzerinde belli bir deformasyonun meydana geldiği bazı bölümlerinin boş olduğu ve kullanılmadığı çatı ve duvarlarında zaman içinde yapılan tamirat ve dış hava koşullarından kaynaklı deformasyonların oluştuğu,dış cepheye bakan bazı duvarlarında lokal olarak hasarların olduğu ve bina üzerinde gözle görülür derecede değer tespitinde dikkate alınması gereken belli bir amortismanın bulunduğuana fabrika binası ile ilgili tespiti yapılan diğer hususlar olarak not edilmiştir.

Kıymeti : 23.407.666,00 TL
1. Satış Günü : 10/01/2019 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 08/02/2019 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Adalet Sarayı 1.Kat İNEGÖL / BURSA

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.Mezat salonunda pey sürecek ihale katılımcıları minimum 1000,00 TL ve üzerinde arttırmak suretiyle teklif verebileceklerdir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin%20 olan pey akçesini müdürlüğümüze ait TR95 0001 5001 5800 7306 0172 80 nolu hesaba açıklama kısmına iştirak edecek kişinin T.C.kimlik nosu ve dosya numarası ile birlikte yatırarak ihale esnasında dekontu elinde bulundurması, Vakıfbank bankomat kartı bulunanlar müdürlüğümüzde bulunan Vakıfbank POS cihazından teminatı yatırabileceği veya milli bir bankanın (kesin ve süresiz) teminat mektubunu tevdi etmeleri, lazımdır. NAKİT PARA İLE TEMİNAT KABUL EDİLMEYECEKTİR. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, satış bedelinden ödenir. Satış bedelinin rüçhan alacakları karşılamaması halinde aynından doğan vergi borcunun 6183 S.Y. 21/2 maddesi uyarınca ihale bedelinden ödenmeyecektir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-İİK'nun 127.md uyarınca iş bu ilan tapudaki ilgililerden adresi tespit edilemeyen ilgililere tebligat yerine geçer.

7- Taşınmaz İnegöl Organize Sanayi Bölgesi içinde yer aldığından; 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun 109. Maddenin 5. fıkrası kapsamında İnegöl OSB'nin 20.03.2017 tarih 117-181 sayılı yazısı ile 05/04/2017 tarih 117-231-364 sayılı yazıları ile İnegöl OSB'nin 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunun 101/1-b fıkrasında gösterilen Karma OSB olduğu ve kurulamayacak tesislerin anılan kanunun 101.maddesinde metninde yazılı olduğu bildirilmekle;
4562 S.Y.'nın MADDE 101- (Değişik:RG-8/8/2012-28378) "OSB’lerde Kurulamayacak Tesisler,
(1)OSB’lerde, aşağıdaki tesisler kurulamaz:
a)Karma ve ihtisas OSB’lerde;
1) Ham petrol rafineleri,
2) Kömür veya bitümlü şiştin sıvılaştırıldığı ve gazlaştırıldığı tesisler,
3) Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri,
4) Çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento klingeri üreten tesisler,
5) Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler,
6) Radyoaktif atıkların depolanması, bertarafı ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeri radyoaktif atık tesisleri,
7)Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler,
8) Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri,
9) Çevre ve Şehircilik Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen; kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı,metal,plastik, ahşap, naylon,lastik, kauçuk, kağıt, karton, cam, iplik ve benzeri atık ve hurdaları ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak üzere, her türlü atığın; geri kazanımı, ayrıştırılması, yakılması, gazlaştırılması, kimyasal yolla arıtılması, nihai ve/veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler.
b) Karma OSB’lerde;
1) Parlayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği, depolandığı ve dolumunun yapıldığı tesisler,
2) Petrokimya kompleksleri ,
3) Üretiminde kapalı proses, gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri,
4)Klor-alkali tesisleri, sülfürik asit, fosforik asit, hidroklorik asit, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları,
5) Zirai mücadele ilaçları için hammadde üretimi yapan tesisler,
6) Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler,
7) Ham deri işleme, Padok ve sadece hayvan kesimi yapılan tesisler,
8) Talk,barit,kalsit,antimuan ve benzeri kırma öğütme tesisleri.
(2) OSB; karma OSB’lerde, yukarıda sayılan tesisler ile OSB’nin kuruluş protokolü çerçevesinde kurulması planlanan sektörlerini veya mevcut sektör yapısını, tesisin faaliyetinden kaynaklanan çevresel etkilerini, altyapı ve atıksu arıtma tesislerine etkilerini, herhangi bir olumsuzluk anında tetikleyici etkisini, insanların çalışma ve yaşam koşullarına etkisini dikkate alarak kurulmasında sakınca gördüğü diğer tesislerin kurulmasına ilişkin olarak, üniversite ve konu ile ilgili kurumlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir. " hükmüne göre; satışa konu taşınmazların İnegöl OSB'de bulunduğu ve Karma OSB olan İnegöl OSB'de katılımcı niteliklerinde aranan şartlar yukarıda yazılı tesisler dışında faaliyet gösterecek tesislerin kurulabileceği anlaşılmaktadır. İhale katılımcıların bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.
4562 S.Y'nın 109/6 maddesi ile Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece OSB’nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahipgerçek veya tüzel kişilere en geç 2 yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır.
4562 S.Y'nın 109/7 maddesi ile Bu husustaki yasaklara aykırılığın mahkemelerce tespiti halinde, arsa kimin tasarrufunda olursa olsun, tahsis veya satış tarihindeki bedeliyle geri alınarak bir başka katılımcıya tahsis ve satışı yapılır.
4562 S.Y'nın 109/8 maddesi ile Alıcı tapusunu aldıktan ve tesisini ikmal ettikten sonra devir ya da satış söz konusu olması halinde; OSB’nin yeni alıcı ile yapacağı sözleşmede, ilk alıcı ile yaptığı sözleşmede bulunan hükümleri çıkarma veya yeni hükümler koyma hakkı vardır.

8-İHALE KATILIMCILARININ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDEN UYGUNLUK BELGESİ ALAMAMALARI HALİNDE TARAFLARINA İHALE YAPILMIŞ OLSA BİLE İHALE KARARININ KALDIRILACAKTIR. 9-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/919 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.17/09/2018


Geri Dön