19 / 04 / 2024

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.



GÜÇLÜ EKONOMİYE SAHİP

Beattie, sorumsuz para yönetimine, büyüyen bir kayırmacılık kültürüne ve son depremde görülen yönetim kusurlarına rağmen, Türkiye’nin şimdiye kadar kendi kendine verdiği zararı tazmin edecek kadar güçlü bir ticaret ekonomisine sahip olduğunun altını çizdi.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

Köşe yazısında; ayrıca ilginç para politikasına rağmen Türkiye ekonomisinin büyüdüğü, kişi başına düşen milli gelirin 2000’lerin ortalarında OECD ortalamasının yüzde 40’ının altındayken şuan bu ortalamanın yüzde 60’ından yüksek olduğu belirtildi.

Üretimin genellikle orta gelirli ekonomiler için yoksulluğu büyük ölçekte azaltmanın en iyi yolu olduğuna değinen Beattie, Türkiye’de imalat sektörünün 2021’de GSYİH’dan yüzde 22 pay alarak daha çok Çin ve Malezya gibi Doğu Asya ekonomisinin özelliklerini taşıdığını vurgulayarak ancak geleneksel Doğu Asya modelinden farklı olarak Türkiye’nin imalat ihracatının döviz kurunun düşük değerlenmesine ya da iç tüketimin baskılanmasına bağlı olmadığını, Türkiye’nin dış fazla yerine kronik bir dış ticaret açığı verdiğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön