25 / 04 / 2024

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.



Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde piyasalardaki belirsiz ortam devam ederken, Financial Times’ten çarpıcı bir ekonomi analizi geldi. İngiliz finans gazetesinde ‘Ticaret Sırları’ köşesinin yazarı  Alan Beattie, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının Türkiye ekonomisine olası etkilerine ilişkin bazı öngörülerde bulundu.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

Beattie, köşe yazısında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olası bir mali krizi ertelemek için parasal ve düzenleyici hamleler yaptığını belirterek zaferi şansa bırakmadığı yorumunu yaptı.

Beattie, Türkiye’nin yapısal olarak sağlam bir ticaret ekonomisine sahip olduğunun altını çizerek Türk imalat sanayisinin benzeri ekonomilere göre daha iyi bir seviyede bulunduğunu vurgularken Erdoğan’ın politikalarının ise ekonomiyi tehdit ettiğini ileri sürdü.

Değişken enflasyon, döviz kurları ve düzenleyici müdahalelerin yerli ve yabancı şirketlerin yatırımlarını engellediğini belirten Beattie, yabancı yatırımların son yıllarda azaldığını, Türkiye’nin refah yolculuğuna devam etmesinin, Erdoğan’ın mali ve parasal hilelerinden geri adım atmasına bağlı olduğunu dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön