24 / 04 / 2024

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere hükümeti geçtiğimiz günlerde hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak için yeni bir vize türü açıkladı. Artık çok daha kolay İngiltere vizesi sahibi olabileceksiniz. Yeni vize size 2 yıl süreyle oturum izni veriyor.



Yeni açıklanan Scale-up vizesi ile oturum ve çalışma vizesi almak artık daha kolay.Scale-up vizesi, diğer vize türlerinden gereksinimler olarak daha kolay karşılanabilir olması nedeniyle ayrılıyor.

Scale-up kapsamına giren bir işyerinden en az 6 aylık bir iş teklifi alan kişiler, bu vizeye başvurabiliyor.

Vizeye kabul edilen vatandaşlar, İngiltere'ye 2 yıl geçerli oturum izni elde edebiliyor.

 İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

Hangi işyerleri Scale-up kategorisine giriyor?

Bir işyerinin scale-up kategorisinde sayılabilmesi için yıllık cirosunun ve çalışan sayısını 3 yıl boyunca her yıl yüzde 20 oranında büyütmüş olması gerekiyor.

Ek olarak, işyerinin üçüncü yılının başında 10 çalışanı olması şartı isteniyor.

İngiltere’nin AB’den Brexit ile ayrılmasıyla sonlanan  Ankara  Anlaşması ile Türkiye'den on binlerce kişi ülkede oturum hakkı elde etmişti.

Fakat başvuran kişilerin iş kurmasını gerektiren Ankara Anlaşması, kişilere bordrolu olarak çalışma hakkı tanımıyordu.

Scale-up vizesi ise başvuranlara bu imkanı tanıyor.

İngiltere’de İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinde yayınlanan bilgiler üzerinden bu vize türü ile ilgili önemli ayrıntılar şu şekilde.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön