29 / 03 / 2024

İngiltere'de alışveriş alanları hayalet kasabaya döndü!

İngiltere'de alışveriş alanları hayalet kasabaya döndü!

İngiliz parlamentosunun Konut, Toplum ve Yerel Yönetimler Komitesi, bazı şehir merkezlerinde bulunan alışveriş alanlarının hayalet kasabaya dönmek üzere olduğunu bildirdi.



İngiliz parlamentosunun Konut, Toplum ve Yerel Yönetimler Komitesi, bazı şehir merkezlerinde yer alan alışveriş alanlarının hayalet kasabaya döndüğünü, hükümet, yerel yönetimler, perakendeciler, mülk sahipleri ve bölge sakinlerinin bir arada hareket etmemesi durumunda alanlarının tamamen kapanacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Konut, Toplum ve Yerel Yönetimler Komitesi konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, İngiltere'de tüketici alışkanlıklarının değiştiği, perakende mağazalarının online satış platformları ile mücadelede zorlandığı, rekabetin daha adil durumda olması için Amazon gibi online satış şirketlerine yönelik vergilerin artırılması gerektiğini belirtti.

İngiltere'de şehir merkezlerinde bulunan perakende mağazalarına uygulanan vergilerin azaltılması tavsiyesinde bulunulan açıklamada, "Bazı şehir merkezlerindeki alışveriş alanları hayalet kasabaya dönmek üzere. Hükümet, yerel bölge yönetimleri, perakendeciler, mülk sahipleri ve bölge sakinleri bir arada hareket etmezse tamamen kapanacaklar." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Komite'nin online satış yapan şirketlere, "online satış vergisi", şirketlerin paketleme ve ulaştırma süreçlerinde çevreye verdikleri kaydedildi. Zarar nedeniyle "yeşil vergi" adı altında yeni vergilerin getirilmesi gerektiğini önerildi.


Geri Dön