29 / 03 / 2024

İngiltere’de enflasyon kriz yarattı! 40 yılın zirvesini gördü!

İngiltere’de enflasyon kriz yarattı! 40 yılın zirvesini gördü!

İngiltere'de enflasyon, enerji ve gıda fiyatları liderliğinde yükselişini devam ettirerek eylül ayında yıllık bazda yüzde 10,1 ile son 40 yılın zirvesine çıktı. İşte detaylar…



BoE tarafından dün yapılmış olan açıklamada kasım ayı başından itibaren 80 milyar sterlin değerindeki İngiliz devlet tahvilinin satışına başlamasına karar verildiği kayıtlara geçti.

Bankadan yapılmış olan açıklamada, daha önce bu ayın sonunda yapılması istenilen 80 milyar sterlin değerindeki tahvil satış planının 1 gün ertelenip 1 Kasım 2022 günü uygulamaya konulmasının planlandığına dikkat çekildi.

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, dün hükümetin kamu borçlanmasını yaklaşık olarak 45 milyar sterlin hacminde çoğaltacağı için piyasalarda gerilemeye neden olan mini bütçe düzenlemeleri kapsamındaki vergi indirimlerinden geri adım kararı verildiğini açıklamıştı.

Daha önce pek çok defa bütçe düzenleme planı dahilindeki vergi indirim planının arkasında durmuş olan İngiltere Başbakanı Liz Truss ise geçtiğimiz cuma kamuoyu baskısına dayanamayıp Kwasi Kwarteng'i Maliye Bakanlığı görevinden almış, yerine Jeremy Hunt'ı koymuştu.

Başbakan Liz Truss, ciddi piyasa oynaklığına sebep olan “hatalar” için özür dilerken, Truss'un ise görevde ne kadar kalacağı konusunda İngiliz kamuoyunda tartışılıyor.

 İngiltere’de enflasyon kriz yarattı! 40 yılın zirvesini gördü!

Brent petrol bugün ne kadar? Brent petrol kaç dolar? 19 Ekim 2022

2 bin 500 lira doğal gaz yardımı alabilirsiniz! Doğal gaz desteği nasıl alınır? Kimler doğal gaz yardımı alabilir?

Gram altının 2 ay sonra ne kadar olacağını açıkladı! Ardından “Kandırılmayın” dedi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön