26 / 04 / 2024

İngiltere'de evsizlik krizi yaşanıyor! 9 binden fazla kişi sokakta!

İngiltere'de evsizlik krizi yaşanıyor! 9 binden fazla kişi sokakta!

İngiltere'de 9 binden fazla kişi sokakta, 78 bin aile de geçici barınaklarda yaşıyor. Evsizlik krizi ülkede "ulusal kriz" halini dönüştü. 



İngiliz Parlamentosu Kamu Hesapları Komitesi, İngiltere'de evsizliğin “ulusal kriz” halini dönüştüğünü açıkladı. Komite tarafından yayınlanan rapora göre, İngiltere’de 9 binden fazla kişi sokakta, 78 bin aile de geçici barınaklarda yaşıyor. Geçici barınaklarda kalan çocukların sayısı da 120 bini buluyor. Raporda, "İngiltere’de evsizlik ulusal kriz boyutuna ulaşmış durumda.” ifadesi kullanıldı.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2011 yılından bugüne kadar sokakta yaşayanların sayısı yüzde 134, geçici barınaklarda kalanların sayısı ise yüzde 63 arttış gösterdi. Sokakta yaşanların ortalama ömrü 47 yıl olarak açıklandı. Sokakta yaşayanların şiddet suçu kurbanı olma ihtimalleri de sıradan vatandaşa göre 17 kat daha fazla. 


"Utanç verici başarısızlık"

Komite Başkanı İşçi Partisi Milletvekili Mg Hiller rapora ilişkin açıklama yaptı. Hiller, hükümetin evsizlik sorununa yönelik politikasını "utanç verici başarısızlık" diye nitelendirdi. 


Geri Dön