27 / 04 / 2024

Inistanbul Gala'nın yüzde 80'i 25 günde satıldı!

Inistanbul Gala'nın yüzde 80'i 25 günde satıldı!

İş GYO ve Nef'in Inistanbul projesinin 25 günde % 80'i satılınca, ikinci proje de öne çekildi. İş GYO Genel Müdürü Tanes, "Dış finansmana gerek kalmadı" dedi.



İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Nef ile yüzde 50 ortaklıkla hayata geçirecekleri gayrimenkul projesi 'Inistanbul'da ilk projeye gelen güçlü talep nedeniyle ek bir blokun daha devreye sokularak satışa sunulduğunu, ikinci projenin de öne çekilerek sonbaharda satışa sunulmasının planlandığını söyledi. Tanes, ilk projede konutların yüzde 80'inin satılmasıyla sağlanan kaynakla birlikte yatırım için şu anda dış finansman ihtiyacının da kalmadığını ifade etti. Ortaklar Topkapı'da yaklaşık 1 milyar lira yatırımla hayata geçirecekleri 4 projeden ilki olan 'İnistanbul Gala'nın lansmanını mayıs ayı sonunda yapmıştı. Satış hızına göre yılsonunda ikinci projenin de satışa sunulmasının planlandığı belirtilmişti.


Sırada üçüncüsü var  


Reuters'a konuşan Tanes, "Seçim öncesinde, herkesin bekle-gör politikası izlediği bir dönemde, 20-25 günde konutların yüzde 80'ini sattık. Bu proje de ilki gibi hızlı satılırsa, üçüncüyü de yılsonuna çekebiliriz" diye de ekledi.


Fiyatlar artmayacak


1 milyar lira yatırımla gerçekleşecek Topkapı'daki projeden 1.5-1.6 milyar lira gelir bekleniyor. Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ise, "Talep var, ikinci projede fiyatı artıralım diye bir düşüncemiz yok. Bu proje de yatırımcı açısından cazip olacak" dedi.


Star


Geri Dön