26 / 04 / 2024

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem!

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem!

Esenyurt’ta yer alan Innovia satın aldıkları evlerin inşaatının durdurulmasından dolayı mağdur olduklarını söyleyen bir grup, şantiye alanında toplanarak protesto eylemi gerçekleştirdi.



 

Esenyurt'ta hayata geçirilen Innovia 4 projesinden satın aldıkları konutların inşaatının durdurulmasından dolayı mağdur olduklarını belirten bir grup, şantiye alanında toplanarak protesto eylemi gerçekleştirdeki.

Innovia 4 projesinin Esenyurt'taki şantiye alanında toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, sloganlar atarak firma sahibini protesto etti. Yetkililere de seslenen mağdurlar, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep etti.

İnşaatlardan birine çıkan bir vatandaşı polis ekipleri aşağı inmesi için ikna etmeye çalıştı. Bir türlü ikna edilemeyen mağdurun dalgın bir anından faydalanan ekipler, onu yakalayarak aşağı indirdi. Adı öğrenilemeyen vatandaş daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Polis tarafından götürülen vatandaş, "Ben evimi istiyorum başka bir şey değil. Herkes evinin peşinde burada" diye konuştu.

Yıllardır evlerine kavuşamadıkları için mağdur olduklarını söyleyen bir başka vatandaş ise "Burada 4-5 bin aile mağdur. 2012 yılında bize sunulan projeyi bizler maket üzerinden kabul ettik. Bizleri resmen mağdur etti. Bize tutarsız açıklamalar yapıyor. Bizden para talep ediliyor. Biz bu parayı veremiyoruz. İnsanlar buradan aldıkları kira yardımıyla kiralarını ödüyorlardı. İnsanlar kiralarını ödeyemeyecek durumda. Çoğu arkadaşımız icralık durumdalar. Biz mağduruz devletin bize yardım etmesini istiyoruz" dedi.

Grup gerçekleştirilen eylemin ardından olaysız dağıldı.

Konut mağdurları TBMM'de!

Konut mağdurları İBB önünde eylem yaptı!

Yeşil GYO'dan Innovia 4 mağdurlarına önemli açıklama!


Geri Dön