25 / 04 / 2024

İnönü Stadı'na arkeolojik inceleme yapıldı!

İnönü Stadı'na arkeolojik inceleme yapıldı!

Beşiktaş Kulübü'nün yıkıp yeniden yapmak istediği İnönü Stadı'nda Salı günü açığa çıkan arkeolojik kalıntıların iş makineleriyle parçalanması üzerine Anıtlar Yüksek Kurulu dün yerinde arkeolojik inceleme yaptı...



Salı günü yıkım sırasında ortaya çıkan arkeolojik kalıntıları Radikal haberleştirmişti. İhbar üzerine İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nden uzmanlar kalıntının fotoğrafını çekerek rapor tuttu. Rapor tutulmasının ardından iş makineleri geç Osmanlı'dan kaldığı tahmin edilen tuğla örgülü tonozlu kanalları parçalarken görüntülendi. Bunun üzerine 3 No'lu Koruma Kurulu, inşaatın acilen durdurulması için kulüp ve belediyeye yazı yolladı. Fakat inşaat kurulun ihtarına rağmen perşembe günü de devam etti. 

İnşaatın dün durmasıyla Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan bir heyet, stada gidip incelemelerde bulundu. Iron Maiden konseriyle son kez bir etkinliğe ev sahipliği yapan tarihi stattaki incelemelerde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da yer aldı. 

İnşaatın akıbetine kurul karar verecek. 3 No'lu Koruma Kurulu Başkanı Cafer Bozkurt, daha önce "Beşiktaş her şeyi legal yaptı. Bunu küçük bir kaza olarak görelim" demişti. 


Radikal


Geri Dön