27 / 04 / 2024

İnşaat 250'den fazla alt sektörü destekliyor!

İnşaat 250'den fazla alt sektörü destekliyor!

İnşaat sektörü 2,3 milyon kişiyi istihdam ediyor ve 250'den fazla alt sektörü destekliyor. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaatın can damarını oluşturan konut sektörü ise üst üste kırdığı rekorlarla altın çağını yaşıyor...



İnşaat sektörü 2.3 milyon kişiyi istihdam etti. Ülke ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaatın can damarını oluşturan konut sektörü ise üst üste kırdığı rekorlarla altın çağını yaşıyor.

Takvim'de yer alan habere göre, 2017 yılında 2.8 trilyon liralık gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yaklaşık yüzde 7.4'ü de inşaat sektöründen oluştu. Türkiye'deki 28.7 milyonluk çalışanın 2.3 milyon kişiyi yine inşaat sektörü istihdam etti. Geçtiğimiz yıl 1.4 milyon adet konut satılarak rekor kırıldı. Sektörü temsilcileri, son birkaç yıldır konut satışında kırılan rekorlarda, hükümetin sağladığı KDV ve tapu indirimi gibi teşviklerin büyük katkısı olduğunu belirtiyor.

Yabancı yatırımcılar geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de çoğunlukla yazlık yatırımı yapardı. Yabancılar artık başta İstanbul olmak üzere şehir merkezlerinde yapılan nitelikli ve lüks projelere yönelmesi de dikkat çekici veriler arasında yer aldı.

Dev projeler

Türkiye'de hayata geçirilen Kanal İstanbul, Avrasya Tüneli, dev şehir hastaneleri, Marmaray, Çanakkale Köprüsü, 3.Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osman Gazi Köprüsü projeleri Türk inşaat sektörünü, uluslararası arenada daha üst bir konuma taşıyor.


Geri Dön