25 / 04 / 2024

Has İnşaat 250 milyon dolarlık yatırımla Tuzla'ya 2 kule dikecek!

Has İnşaat 250 milyon dolarlık yatırımla Tuzla'ya 2 kule dikecek!

3 arkadaşın yollarının kesişmesi ile 2008'de kurulan Has İnşaat, 250 milyon dolarlık yatırımla Tuzla'ya 2 kule dikecek





Rezidansta planlanan metrekare fiyatı ise ortalama 4 bin lira olacak.


İlk projesi Millenium Park'ın ardından yeni proje için kolları sıvayan Has İnşaat şimdilerde Dubai'deki 'Yelken Otel'in bir benzerini inşa etmek için birden fazla mimari ofise proje çizdirmeye başladı. İkinci projelerinin iddialı bir mimari yapıda olmasını istediklerini belirten Has İnşaat ortaklarından Tuncer Satır, Dubai'deki bir gezide buradaki projelerin birçoğundan etkilendiğini, özellikle Tuzla bölgesi için planladıkları projeyi yelken şeklinde inşa etmeye karar verdiklerini söyledi.


50 bin metrekare inşaat


Yeni yapılacak projenin yeri hazır. Arazi alımları tamamlandı. 4 bin metrekare arsa içinde yaklaşık 50 bin metrekare inşaat alanı bulunan 2 kule yapılacak. Kulelerin yüksekliği 40'ar metre olacak. Her iki kulenin alt katları ticari ünitelere ayrılacak. Üst katlarda ise 1+1, 2+1, 3+1 ve az sayıda 4+1 tipinde konut ve ofislere yer verilecek.


Yatırım değeri 250 milyon lira


Projenin yatırım maliyetleri hakkında da bilgi veren Tuncer Satır, "Projenin arsa dahil yatırım değeri 250 milyon lira diyebiliriz. Projemiz bölgenin mimarisine ve coğrafyasına uygun bir yapı olacak. Deniz ve yeşil bizim de projenin ana teması" dedi. Projede yaklaşık 300 ünitenin olması da öngörülüyor.  Yakın tarihte lansmana çıkılacak projenin öngörülen metrekare fiyatı ise ortalama 4 bin lira olarak hesaplanıyor.


Üst katlar sosyal donatı alanları


Projenin zengin bir sosyal donatı alanı da bulunacak. Özellikle kapalı alandaki sosyal alanların üst katlara taşınması planlanıyor. Açık alanlarda yüzme havuzu çocuk oyun alanları, yürüme ve dinlenme alanları bulunurken, kapalı alanlarda spor salonu, sauna, hamam gibi ayrıntılara dikkat çekiyor.


Sırada Merter var


Şirket bu yılın sonu en geç 2013'ün başı gibi bir başka projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyor. Bu projenin lokasyonu ise Avrupa yakası ve Merter olarak veriliyor. İlk projesini Tuzla'da hayata geçiren ve ikinci proje için de aynı bölgeyi seçen şirket, üçüncü projede Merter'i gözüne kestirdi. Bunun için 10 bin metrekare arsada pazarlıklar tam gaz sürüyor.


Arazi stoku geniş


Sektörün önemli oyuncuları arasına girmeyi hedefleyen Has İnşaat'ın arazi alımları da devam ediyor. Şirketin görüşme yaptığı araziler dışında hâlihazırda 50 bin metrekare arsa stoku bulunuyor. Mevcut araziler Tuzla, Merter, Çamlıca, Silivri, Çorlu ve Yalova'da yer alıyor.  


Son villalar satışta


Teslimlerin yapıldığı ilk proje olan Millenium Park'ta sınırlı sayıda kalan villaların satışlarına devam ediliyor. Tuncer Satır, projeden villa alan yatırımcıların 2 yıllık süre içinde yaklaşık yüzde 30 kar elde ettiğini söyledi. Projede 3 çeşit villa var. Her villanın kendine ait havuzu bulunuyor. Fiyatlar 650 bin dolar ile 900 bin dolar arasında değişiyor.

 

EMİNE AÇAR - BUGÜN GAZETESİ 



Geri Dön