26 / 04 / 2024

İnşaat firmaları, İzmir'deki depremzedelere boş konutlarını tahsis etti!

İnşaat firmaları, İzmir'deki depremzedelere boş konutlarını tahsis etti!

İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle çok sayıda bina hasar gördü. İzmir'de faaliyet gösteren inşaat firmaları bu binalarda yaşayan vatandaşlar için harekete geçti. 



30 Ekim'de İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen depremde, birçok vatandaşın evi hasar gördü. Sabah'ta yer alan habere göre; birçok inşaat firması, ellerindeki boş konutları, çadırlarda kalan depremzedelere 1 yıllık süre için ücretsiz olarak tahsis etti. Bir firmanın 100 daire ile başlattığı kampanyada, başka firmaların da katılımıyla daire sayısı 200'ü buldu

Bornova Belediyesinin de kampanyaya dahil olmasıyla toplamda 500 aileye ev bulunması amaçlanıyor.  Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, kampanya kapsamında depremzedelere ev eşyası desteğinin de verildiğini kaydeden İduğ, şöyle konuştu: "Tahsis edilen evleri, evi ağır hasarlı olan vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Belediye olarak bize gelen bağışları da bu depremzedelere veriyoruz. Kampanyada 500 eve ulaşmayı istiyoruz." İduğ, depremzedelerin acil ev ihtiyacını en azından 1 yıl için gidermeyi istediklerini de belirtti. 

 


Geri Dön