18 / 04 / 2024

İnşaat malzemelerine denetimler arttı!

İnşaat malzemelerine denetimler arttı!

Kentsel dönüşümde yeni bir revizyona gittiklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, böylelikle kurnazlıkların önünü kestiklerini söyledi. Bakan Güllüce, inşaat malzemelerinde ise denetimi arttırdıklarını vurguladı



Çevre ve Şehircilik Bakanı îdris Güllüce, kentsel dönüşümde kurnazlıkların önünü yaptıkları yeni revizyonla kestiklerini söyledi. İnşaat projelerine daha çok zaman ve para harcanmasını isteyen Bakan Güllüce, böylelikle çıkacak işin daha kaliteli olacağını savunurken, inşaat malzemelerinde de denetimi artırdıklarının altını çizdi. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nce (İMSAD) düzenlenen 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nin açılışında konuşan Güllüce, kalite konusunun önemine işaret ederek, işçilikte, ustalıkta, malzemede ve mevzuatta kalite olması gerektiğini söyledi. 


ÇEVREDE İDDİALIYIZ 

Güllüce, Tuzla Belediye Başkanı iken yaşadığı 1999 depremiyle ilgili anılarını anlatan ve gözlemlerini konuklara aktardı. ÇED Yönetmeliği'ndeki değişiklik konusunda doğru dürüst inceleme yapılmadan yazıların yazıldığını dile getiren Güllüce, "Yazılarda 'ÇED kalktı bu yüzden ormanlar katlediliyor' falan... Bunların hiçbirinin gerçekle bağı yok. 

Birilerinin gazetesi var diye de siyanür akan yerlere istedikleri zaman ruhsat verecek halimiz de yok. Bu tamamen AB'ye uyumun yüzde 99 olabilmesini sağlamak amacıyla çıkarılan yönetmeliktir" diye konuştu. 


YERLİ MALI KULLANIN 

Güllüce, kentsel dönüşüm konusunda hangi partiden olursa olsun belediyelere iş birliği yapabileceklerini, bir haftada 2-4 belediyeye yetki verdiklerini söyledi. "Kentsel dönüşüm rayından çıkar bir hale gelmişti" diyen Güllüce, Anayasa Mahkemesi'nin yasanın birkaç maddesini iptal ettiğini, yeni bir revizyon yaptıklarını, bazı eksiklikleri düşe kalka tamamladıklarını, bazı kurnazlıkların önünü kestiklerini aktardı. İnşaat malzemelerinde denetimi artırdıklarını açıklayan Güllüce, projelere daha fazla zaman ve para harcanılması durumunda daha kaliteli işler yapılacağını sözlerine ekledi. 


Yenişafak


Geri Dön