25 / 04 / 2024

İnşaat mühendisi Ayhan şžahin, müzik albümüyle piyasada!

İnşaat mühendisi Ayhan şžahin, müzik albümüyle piyasada!

New York 'ta yaşayan müzik yapımcısı Ayhan şžahin 'in, Gürcistan asıllı şarkıcı Tinatin 'le şarkılarını beraber yazdığı albüm 'Wild' ABD 'de piyasaya çıktı. Ayhan şžahin yaptığı açıklamada Tinatin ile 5 yılı aşkın bir zamanın ürünü olduğunu belirtti...



New York 'ta yaşayan müzik yapımcısı Ayhan şžahin 'in, Gürcistan asıllı şarkıcı Tinatin 'le şarkılarını beraber yazdığı albüm 'Wild' ABD 'de piyasaya çıktı.
               
Müzik çalışmalarını New York 'ta sürdüren, 'Young Pals Music' adlı plak şirketinin kurucusu, şarkı sözü yazarı ve müzik yapımcısı Ayhan şžahin, 2009 yılında Eurovizyon şarkı yarışmasında ikinci olan İzlanda 'nın 'Is It True' adlı şarkısının yazarı Tinatin ile birlikte hazırladığı albümün yapımcılığını da üstlendi.
               
Toplam 6 şarkının bulunduğu albümün hit parçası 'Wild'ın müzik videosu da albümde yer alıyor. 22 Nisan 'Dünya Günü'nün hemen öncesinde piyasaya çıkan 'Wild' parçasında iklim değişikliğinin zararlı sonuçları ele alınıyor.
               
Ayhan şžahin albümle ilgili olarak yaptığı açıklamada, şarkıcı ve söz yazarı Tinatin ile 5 yılı aşkın bir zamandır beraber çalıştıklarını ve albümün de bunun bir ürünü olduğunu belirtti. 2009 yılında Eurovizyon şarkı yarışmasında 'Is It True' adlı parçasıyla İzlanda 'ya ikinciliği kazandıran ve sözkonusu parçası son on yılın en sevilen şarkısı seçilen Tinatin 'in, Londra 'da ve New York 'ta 10 yılı aşkın bir süredir müzik çalışmalarını sürdüren başarılı genç bir müzisyen olduğunu anlatan şžahin, Tinatin 'le çalışmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.
               
Albümdeki tüm parçaları Tinatin ile beraber yazdıklarını söyleyen şžahin, albüme ismini veren 'Wild' şarkısının dünyanın küresel ısınma nedeniyle gitgide bozulmasına tepki olarak yazılan bir parça olduğunu belirtti.
               
şžahin, 'Albümü bu hafta piyasaya sürmemizin bir nedeni de tüm dünyada kutlanan 'Dünya Günü ' etkinliklerinin bir parçası olabilmek. New York 'ta düzenlenen kutlamalar çerçevesinde Tinatin açık hava konserleri de verecek' dedi.
               
Aslen başarılı bir yüksek inşaat mühendisi olan ve hem Türkiye 'de, hem de yurt dışında profesyonel olarak mesleğini yaklaşık 10 yıl sürdüren şžahin, ODTÜ 'de okurken kurduğu Young Pals tiyatro grubuna kendi yazdığı müzikallerle ismini müzik alanında duyurduktan sonra, 2000 yılında müzik kariyerini ABD 'de sürdürmek için New York 'a geldi. New York Üniversitesi Tisch Sanat Okulunda 'Müzikal Tiyatro Yazarlığı' dalında yüksek lisans yapan şžahin 'in ABD 'ye gelmeden önce müzikal eserleri, Türkiye 'de ve Avrupa 'da sahnelenmişti. şžahin 'in 'Gods' adlı eseri, Türkiye 'nin 'ilk rock operası' olarak kabul görmüş ve büyük beğeni toplamıştı.
AA


Geri Dön