25 / 04 / 2024

İnşaat sektörü büyümeye devam ediyor!

İnşaat sektörü büyümeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayı konut satış verilerini açıkladı. Açıklanan verileri Sefa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Öztürk değerlendirdi. 



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Eylül ayı konut satış verilerine göre, 2017 eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu.

 

İnşaat sektörünün temsilcilerinden Sefa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Öztürk Eylül ayı konut satış rakamlarını değerlendir. 

 

İnşaat sektörü büyümeye devam ediyor diye sözlerine başlayan Öztürk, ''İnşaat sektörünün bu yılı da büyüyerek kapatacağını düşünüyorum. Türkiye genelinde eylül ayında gerçekleşen konut satış rakamları da sektörün büyümeye devam ettiğini gösteriyor. 2017 eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları % 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. İnşaat sektörü için eylül itibariyle sezon açıldı, açıklanan konut satış rakamları yatırımların ve talebin sürdüğünün bir göstergesi. Ekonomi iç ve dış dinamiklerden kaynaklanan dalgalanmalardan etkilense de inşaat sektörünün 2017 yılında da büyümesine hız kesmeden devam edeceğini öngörüyorum'' diye konuştu. 


Geri Dön