16 / 04 / 2024

İnşaat sektörü Türk ekonomisine 2018 yılında da kazandıracak!

 İnşaat sektörü Türk ekonomisine 2018 yılında da kazandıracak!

2017 yılının sonuna geldiğimiz son zamanlarda konut projeleri ve yatırımlarla inşaat sektörü adından sıkça söz ettirdi. Sektör temsilcileri Türkiye’de gelecek yılın da kazandıranın inşaat sektörü olacağını söylüyorlar.



YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, yatırımcıların piyasalardaki dalgalanmalardan etkilendiğini ifade ederek birikimlerin nasıl değerlendirileceği konusunda insanların kafalarının karıştığını vurguladı. 

 

Bu dönemde de ekonomik çalkantılar yaşanmasına rağmen insanların yine inşaat sektörüne yatırım yapacağını vurgulayan Osman Cem Çankaya şunları söyledi:

“Türkiye hızlı büyüme süreci içinde. Tüm olumsuzluklara rağmen kredi derecelendirme kuruluşları güncelledikleri verilerde çok küçük değişiklikler yaparak ülkenin önümüzdeki süreçte de büyümesini sürdüreceği yolunda görüş bildiriyorlar. Bu süreçten doğal olarak en fazla payı yine inşaat sektörü alacak. Yani Türk ekonomisinin kazandıranı geçmişte olduğu gibi bugün de, gelecekte de inşaat sektörü olacak. Çünkü ekonomiler ile birlikte kent yaşamları da büyüyor. Şehirler eğer yaşayan uzuvlara sahip canlılar ise ki öyle; bu organizmadaki hayati parça konutlardır ve gelişim devam ettiği sürece bu öyle kalmaya devam edecektir. Bu nedenle biz ve bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde inşaat sektörü her türlü ekonomik ortamda sürükleyici güç oluyor. Türkiye’de her yıl istikrarlı bir şekilde gelişim gösteren inşaat sektörünün, 2018’de de açık ara birinci olmasını bekliyoruz.’’


Geri Dön