24 / 04 / 2024

Konuta talep 2018 yılında da devam edecek!

Konuta talep 2018 yılında da devam edecek!

Kargın İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kargın Ankara'da konuta talebin 2018 yılında da artacağını söyledi. Burak Kargın, “En kazançlı ve güvenilir yatırım aracı doğru yapılan gayrimenkul yatırımı olacak” dedi.



Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Kargın İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kargın, 2018 yılında en kazançlı ve güvenli yatırım aracının gayrimenkul olacağım söyledi.


Kargın, “Kişi başına ortalama kullanılabilir gelirde Ankara, Türkiye şampiyonu durumunda. Türkiye’nin en yoğun nüfuslu ikinci şehri olan ve en çok göç alan şehirlerimiz arasında ilk üç sırada yer alan başkentimiz için, doğru konut projelerine talebin 2018 yılında da hızla devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.


Ankara Yaşamkent bölgesinde ‘Sierra Yaşamkent’ isimli projenin 283 konut ve 23 ticari birimden meydana geldiğini ifade eden Burak Kargın, “Yaşamkent’in projelerimizi hayata geçirdiğimiz ve değer verdiğimiz bir bölge olmasında son yıllarda yapılan teknokent, eğitim ve sağlık yatırımlarının yanı sıra altyapı çalışmalarının da etkisi büyük. 2018’de oturuma başlanacak olan projemiz, Ankara’daki konumu, sağladığı sosyal olanakları ve göz alıcı mimarisiyle her geçen gün değerine değer katıyor” dedi.

 

NELERE DİKKAT EDİLMELİ


Gayrimenkul yatırum yaparken dikkat edilecek hususlar konusunda da bilgi veren Kargm şunları söyledi: “Projede yer alan mimarlar tıpkı bir terzi gibidir. Kaliteli bir kumaşın değerini artanlar. Modern mimarinin en şık uygulamalarından biri olan Sierra Yaşamkent, alternatif konutlardan ve çarşıdan oluşan baza kütlesi ve üzerinde yükselen iki kulenin iç avlusunda; güçlü peyzajı ve rekreasyon alanları ile samimi bir mahalle ortamı yaratıyor. Bir projede konut kredisi sağlayacak olan finansman kuruluşları, öncesinde en titiz şekilde gerekli araştırmayı ve fizibiliteyi yapar, verimlüiği ve güvenirliliği onaylanan projelere mortgage kredisini topraktan kullandırırlar. Türkiye’nin en güçlü bankaları olan Yapı Kredi Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, TEB ve Denizbank, bu araştırmalarından soma Sierra Yaşamkent sakinlerine özel faiz oranlı konut kredisi kullandırıyor. Bir proje, tasarım açısından ne kadar kusursuz olursa olsun, projenin uzun ömürlü ve kalıcı olmasını kullanılan malzemenin kalitesi belirler. Bu açıdan, projenin yapısal çözüm ortaklarının bilinen ve güvenilir markalar olması oldukça önemlidir. Sierra Yaşamkent; Erme, Kale, Artema, Intema, Vitra, Kone ve Güral gibi sektörlerinin lider yapı ve dekorasyon markalarıyla yaptığı çözüm ortaklıklarıyla fark yaratıyor "

 

METROYA KOMŞU

Gayrimenkul projelerinde lokasyonun da önemli bir kriter olduğuna dikkat çeken Kargın, “Sierra Yaşamkent projesi,  Ankara  Çayyolu bölgesinin sunduğu tüm avantajlara erişim sağlayan bir konumda. Planlanan Yaşamkent metrosunun hemen yanında olması ve otobüs-minibüs hatlarının sağladığı imkânlar sayesinde şehrin her bölgesine kısa sürede ulaşmak mümkün. Eğitim kuramlarına ve özel sağlık kuruluşlarına yakınlığı; Türkiye’nin en büyük şehir hastanesine on dakika mesafede oluşu da cabası” dedi.
 


Geri Dön