26 / 04 / 2024

Konuta ilgi 2017 yılında da devam edecek!

Konuta ilgi 2017 yılında da devam edecek!

2017 yılında gayrimenkul sektörünün mevcut dinamiklerini koruyacağı bir yıl olacağını öngördüklerini belirten İş GYO Genel Müdür Turgay Tanes, konut kredi faizlerindeki seviyeler korunduğu sürece konut alımma yönelik ilginin de düşmeyeceğini söyledi.



2017 yılında gayrimenkul sektörünün mevcut dinamiklerini koruyacağı bir yıl olacağını öngördüklerini belirten İş GYO Genel Müdür Turgay Tanes, konut kredi faizlerindeki seviyeler korunduğu sürece konut alımma yönelik ilginin de düşmeyeceğini söyledi. Ülkemizin mevcut dinamikleri içinde uzun vadeli krediyi karşılayacak fon bulmanın biraz zor olacağını da kaydeden Tanes "Bunun için ülkeye uzun vadeli kaynak akışının sağlanması gerekir" dedi. Konut fiyatlarının düşmesinin daha çok gayrimenkul firmalarının maliyetlerinin düşürülmesi ile doğru orantılı olduğunu da kaydeden Turgay Tanes "Ancak arsa sahiplerinin yüksek beklentileri dolayısıyla konut fiyatlarında kısa vadede bir düşüş pek mümkün değil. Nitekim konut üretim maliyetinin yüzde 50-60'mı arsalar oluşturuyor. Ayrıca KDV, yüksek tapu harcı, noter uygulaması gibi vergilendirmeler de tüketiciye bir yük oluşturuyor. Dolayısıyla tek başına gayrimenkul firmalarını çabasıyla ucuz konut üretimi çok mümkün olamıyor" dedi. 


TUZLA'YA KONUT PROJESİ 


İş GYO açısından 2017 yılı için hâlihazırda devam eden projelerinin yanı sıra daha önce Tuzla'da satın aldıkları arsada bir konut projesine başlamayı hedeflediklerini kaydeden Tanes "İFM'de ofis ve ticari nitelikli 18 kattan oluşan tek blok inşaatımız devam ediyor. Özel sektör olarak İFM'de projesi olan 3 ¦ firmadan biriyiz. Projenin kaba inşaatını en geç 2017 başında tamamlamış olacağız ve sonrasında burada projeleri olan diğer kamu kurumu ve bankaları bekleyeceğiz. İFM'nin tamamlanması 2020-2021'i bulacaktır" dedi. Kartal Manzara Adalar'da da oldukça iyi satış rakamlarına ulaştıklarını ve her iki projede de inşaatlar çok hızlı ilerlediğini belirten Tanes "İzmir Ege Perla projesinde ise konut teslimini yaptık, AVM tarafında da inşaat yüzde 99 oranında tamamlandı. 2017 bahar aylarında AVM açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi. 


KAMPANYADA 200 KONUT SATILIK 


Temmuz ayındaki gelişmelerden sonra gerek Emlak Konut gerekse GYODER'in yaptığı kampanyalar sektöre ciddi bir hareketlilik getirdiğini vurgulayan Tanes "Bu vesileyle Ağustos ve Eylül aylan konut sektörü açısından oldukça verimli geçti. İş GYO olarak biz de GYODER'in kampanyasına Kartal Manzara Adalar ve Nef ile hayata geçirdiğimiz İnistanbul projeleriyle dâhil olduk. İki projede 200'e yakın konut satışı ile KDV dâhil 150 milyon TL'lik bir satış gerçekleştirdik" diye konuştu.


Star Ek 2


Geri Dön