29 / 03 / 2024

İnşaat sektöründe hareketlilik başladı!

İnşaat sektöründe hareketlilik başladı!

Konut teslimlerinde uygulanan KDV ve tapu harcı indirimini ele alan Yenigün, “KDV indirimi ve tapu harçlarındaki indirim; hem ev sahibi olmak isteyenleri heyecanlandırmış, hem sektörümüzde bir hareket başlatmıştır” diye konuştu.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB)Yönetim Kumlu Başkanı Mithat Yenigün, YeniBirlik’e konuştu. 24 Haziran seçimlerini değerlendiren Yenigün, “Belirsizliklerin ortadan kalkması ve seçimlerin hızla yapılacak olması, iş dünyası için yılın ikinci yansının kazanılması anlamına gelmektedir” dedi.

Mithat Yenigün, konut teslimlerinde uygulanan KDV ve tapu harcı oranlarının düşürülmesinin sektöre hareket kazandırdığını söyledi. Bankaların konut kredilerini düşürmesini olumlu olarak karşılayan Yenigün, konut kredilerinin 500 bin TL ile sınırlı tutulmasıyla istedikleri etkinin oluşmadığım belirtti. Yenigün, 24 Haziran seçimlerinin, iş dünyası açısından yılın ikinci yarısının kazanılması anlamına geldiğini vurguladı.

TMB Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, YeniBirlik’e konuştu. Yenigün şunları söyledi:

“SEKTÖRÜMÜZDE BİR HAREKET BAŞLATMIŞTIR”

(Konut teslimlerinde uygulan KDV ve Tapu harcı indirimi)

“KDV indirimi ve tapu harçlarındaki indirim; hem ev sahibi olmak isteyenleri heyecanlandırmış, hem sektörümüzde bir hareket başlatmıştır. Gerek küresel gelişmeler, gerek ekonomideki yapısal sorunlar gerekse de politik gündem nedeniyle önümüzü görmekte zorlandığımız bu süreçte hükümetimizin açıkladığı ekonomik teşvikler, destekler bizlere can suyu oluyor. Biz de iş dünyası olarak yatırımları sürdürmek, devlet teşvik mekanizmalarıyla bu süreci desteklemek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

“SINIRLI TUTULMASI İSTEDİĞİMİZ ETKİNİN OLUŞMASINA ENGEL OLDU”

(Bankaların konut kredilerini düşürmesi) “Hükümetimizin, KDV ve tapu harçlarındaki indirime ek olarak kamu bankalarında konut kredi faizlerinin düşürülmesi kararı son derece olumlu bir adım oldu. Ancak 500 bin TL’ye kadar olan konutlarla sınırlı tutulması ve dövizdeki dalgalanma istediğimiz etkinin oluşmasına engel oldu.”


 “YILIN İKİNCİ YARISININ KAZANILMASI ANLAMINA GELMEKTEDİR”

(24 Haziran seçimleri)

“Türkiye yaklaşık 1.5 yıl öne çekilen 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerine doğru yol alıyor. Hatırlayacağın üzere, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, erken seçim kararının açıklanması sonrasında ‘Suriye’deki gelişmelerin hızlandığı, makroekonomik dengelerden büyük yatırımlara kadar her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken bir dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamı: şarttır’ şeklinde konuşmuştur. Belirsizliklerin ortadan kalkması ve seçimlerin hızla yapılacak olması, iş dünyası için yılın ikinci yarısının kazanılması anlamına gelmektedir. Ekonomide kırılganlıkları artırabilecek uzu bir seçim ekonomisi yaşamayacak olmamı; açısından da bu karar önemlidir. Seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Seçimlerin hemen ardından gündemimizin vakit kaybetmeden ekonomiye gelmesi ve normalleşmeyi sağlayacak bir iklimin oluşturularak sürdürülebilir büyümenin sağlanması için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.”

“TÜM DÜNYA ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYO

(Dövizin yükselmesi)

“Tüm dünya zor bir dönemden geçiyor Küresel konjonktürde radikal siyasi ve ekonomik değişimler yaşanıyor. Bölgemi deki jeopolitik riskler, bilinmezlikler ve belirsizlikler artıyor. Yükselen kur maliyetlerimizi yükseltiyor; iş dünyası olarak önümüzü görmemiz zorlaşıyor. Nakit akı finanse etmek için sektörümüzde siklikle kullanılmakta olan temlik kredisi benzer enstrümanlara bankaların sıcak bakmak riski artıyor. Seçimlerin ardından ülkem: için aydınlık günler göreceğimiz yeni bir dönem olmasını, yeni kurulacak hüküm sektörümüze ve sorunlarımızın çözümü: desteklerini sürdürmesini diliyorum.”

5 soruda iş yerinde KDV indirimi 2018!

5 soruda konutta KDV indirimi 2018! 

5 soruda tapu harcı indirimi 2018!
 


Geri Dön