26 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...



YEŞİL ÇİMENTO NEDİR?

Yapı-inşaat sektöründe doğanın sürdürülebilirliği için birçok adım atıldığının altını çizen,Workindo CEO’su Erhan Kocabaş, ''yapı-inşaat sektörü, doğa ile ilişkisi en yakın olan sektörlerin başında geliyor. Kullanılan malzemelerden ve onların üretim aşamasından imar planlarına kadar pek çok konuda çevre ile uyum içerisinde olmak önem taşıyor.''dedi.

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaatta kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerinin ürün özelliklerinde de değişikliklere gidildiğini belirten Erhan Kocabaş, “Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bu değişimler yalnızca ürünlerin teknik anlamda geliştirilmesi yönünde değil, doğayı koruyan daha çevreci ürünler üretilmesi yönünde de ilerliyor.

Yeşil çimento sayesinde endüstriyel hava kirliliğinin en önemli sebeplerinden biri olan çimento üretiminin zararları azaltılabilir hale geldi” dedi. 

Çimentonun konut maliyetlerine etkisi yüzde 4,5! İşte Nisan 2022 çimento fiyat listesi...

İnşaat sektörü ve konut fiyatları çıkmaza girdi: Demir, beton ve çimento fiyatları arttı! 

Ekonominin lokomotifinde kriz ortamı: 12 Liralık çimento, 62 Lira oldu! Çimento fiyatları yüzde 516 arttı! 

 


Geri Dön