25 / 04 / 2024

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

Fortune Dergisi tarafından bu sene 11'incisi hazırlanan 'Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını listesi' belli oldu. Peki inşaat sektöründeki hangi isimler 50 Güçlü Kadın CEO listesinde yer aldı?



Fortune Dergisi tarafından bu sene 11'incisi hazırlanan 'Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını listesi' belli oldu. 

'Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını listesi' bu vizyonu izleyen başarılı iş kadınlarını buluşturdu. Fortune Dergisi'nden Şule Laleli'nin haberine göre; teknoloji, bilişim ve finans sektörlerinde diğer dönemlere göre daha fazla isim yer alması başarı tablosunu farklılaştırdı. 

Fortune İş Dünyasının en güçlü 50 iş kadını listesi 2021 sıralamasında yönetim kurulu başkanlrı, CEO'lar ve kurucular yer aldı. 

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

Bugüne kadar Fortune 500 listesinden 130'u aşkın üst düzey yöneticinin isminin bulunduğu liste, bu yıl cirosal açıdan gücünü ispat eden dev Fortune 500 şirketlerinin başarısında kadın liderlerin katkısının büyük olduğunu ortaya koydu. Peki listede gayrimenkul ve inşaat sektöründen hangi isimler yer aldı? İşte o isimler...

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

İpek Ilıcak Kayaalp / Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Rönesans Holding, 28 ülkede inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarinda ana müteahhit ve yatırımcı şeklinde faaliyette bulunuyor. “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2020'de 23'üncü sırada yer aldı, Avrupa'da ise en büyük 9'uncu müteahhitlik şirketi oldu. UN Global Compact üyesi olan ve UN Women Empowerment Principles platformuna imza atan Rönesans, İpek Ilıcak Kayaalp öncülüğünde odağına sürdürülebilirliği aldı. Ayrıca Bir Adım Var Vakfı aracılığıyla kadının güçlendirilmesi amacııyla da çalışmalar yapıyor. Kayaalp, listede 4. sırada yer aldı.

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

Prof. Dr. Yasemin Açık / Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yatırımda bulunan önemli iş insanlarından biri. Kadınların iş hayatında daha aktif olması amacıyla çalışmalar yapıyor. 2008'de, kentteki girişimci kadınları buluşturarak, kadın girişimci sayısını artırmak ve kadınların toplumdaki yerinin iyileştirilmesine katkı sunmak için Elazığ İş Kadınları Derneği'ni hayata geçirdi. Seza Çimento ile bölgedeki 10 bin kişiye dokunuyor. Hayali, bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılmasına ve yerel kalkınmaya katkıda bulunan, istihdamı artıran ve bölgedeki pek çok kişinin hayatına dokunan yatırımlar yapabilmek. 

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

Zeynep Bodur Okyay / Kale Grubu Başkanı ve CEO'su

64 yıllık sanayi grubunun temsilcisi olan Zeynep Bodur Okyay, grubuyla birlikte, yalnızca üretim ve ekonomik kalkınma için değil; toplumsal fayda sağlamak amacıyla da çalışıyor. Grup, sürdürülebilirlik konusuna odaklı ve ortak değer yaratmaya ilişkin hedeflerini belirliyor. 17 şirketi ve 5 bini aşkın çalışanıyla Kale Grubu, yapı ürünleri grubunda Avrupa'nın beşinci; dünyanın en büyük 15'inci büyük üreticisi konumunda bulunuyor. Cirosunun yüzde 2'den fazlasını Ar-Ge çalışmaları için ayıran Grup, bugün 70'i aşkın ülkede, 400 noktada tüketicilerle bir araya geliyor. 

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

Alize Dinçkök / Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi

İş yaşamına 2005'te Ak-Al Tekstil Sanayi A.Ş'de Stratejik Planlama Uzmanı göreviyle başlayan Dinçkök, Akkök Holding A.Ş. Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak sürdürülebilir stratejileri yönetiyor. Dinçkök, Akmerkez Lokantacılık, Ak-Pa Tekstil Yönetim Kurulu Başkanlıklarının yanı sıra, çeşitli Akkök Holding Şirketleri'nin yönetim kurullarında da görev üstleniyor. Akkök Holding ismi ile sanat aktivitelerine öncü oluyor. Dinçkök, hem yurt içi hem de yurt dışındaki sanatsal etkinlikleri takip etmeyi ve sergileri ziyaret etmeyi seviyor.


İlknur Aktaş / Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Aktaş Holding, Yapı Grubu'nda yer alan Lineflex markasıyla yalıtım sektörünün Türkiye'deki en büyük pazar payını elinde bulunduruyor. Dünyada sayılı firmanın üretebildiği geotekstilli membranlarının üretimini, AR-GE çalışmaları kapsamında tamamen kendi öz kaynaklarıyla sağlıyor. Aynı zamanda Türk yalıtım sektöründe bu ürünü üreten ilk firma oldu. Aktaş, Holding'in stratejilerini yönlendiroyr. 100'ü aşkın ülkede pazar payını artırmayı planlıyor. 2025'e kadar planlanan 1.000 gölet projesinin en büyük tedarikçisi. Aktaş aynı zamanda, dönüşümü esas alan, yenilikçi yaklaşımları benimseyen ve odağında sürekli iyileştirmeyi konumlandıran şirket planlarını hayata geçiriyor. Ar-Ge & inovasyon çalışmaları kapsamında ileri teknolojiye ciddi yatırımlar gerçekleştirerek üretim ve hizmet süreçlerinin yönetimini sağlıyor.

Yasemin Açık Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını arasında!

Seba Gacemer, Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO'su arasında!

Geri Dön