27 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün 2021 beklentileri!

İnşaat sektörünün 2021 beklentileri!

İnşaat sektörünün güçlü oyuncularından Mesa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, sektörün 2021 beklentilerine ilişkin konuştu. Mert Boysanoğlu, "İnşaat sektörü de dönüşerek büyüyecek" dedi.



2020'de başta turizm, havayolalrı ve yeme içme olmak üzere tekstilden yapı malzemelerine, araç kiralamadan kimyaya birçok sektör daraldı. İkinci dalganın gölgesinde 2021 yılına giren sektörler, aşılama çalışmalarının başlamasıyla pandeminin etkilerinin zayıflamasını bekliyor. Özellikle yılın ilk çeyreğinden sonra kayıplarını telafi edip aldıkları hasarı onarmayı planlıyorlar.

Capital'den Nilüfer Gözütok Ünal'ın haberine göre; iç pazarda ertelenen talebin devreye girmesi ve ihracatın canlanması ise büyüme konusunda en büyük umutları. 

Türkiye'de geçtiğimiz yıl birçok sektörde dengeler değişti. Yıla büyüme hedefleriyle giren çok sayıda sektör daraldı. Bu daralma turizmde yüzde 70, yeme içme sektöründe yüzde 50'yi bulurken, kimyada yüzde 11, araçkiralamada yüzde 10.4, tekstilde yüzde 2.5 oldu. PVC, tesis yönetimi, züccaciye, alkollü içecek gibi sektörler de yılı sıfır büyüme ile kapattı. Her sektör yine pandemi etkilerine bağlı olarak hedefleri belirledi. Ancak geçtiğimiz yıl her şeye rağmen büyüyen sektörlerin 2021'e yönelik daha temlinli büyüme hesapları yapmış olmaları da dikkat çekici.

İnşaat sektörünün 2021 beklentileri!

İnşaat sektörünün güçlü oyuncularından Mesa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, pandemi ve teknoloji etkisiyle ofis yapılarının küçüleceğine dikkat çekiyor, "Konutlarda ofis ihtiyacını karşılayacak ilave hacimler üretilecek. Bu bağlamda, inşaat sektörü de dönüşerek büyüyecek" diyor. 

MESA butik projelere yöneldi!

İnşaat sektörü yılın ikinci yarısından umutlu!


Geri Dön