29 / 03 / 2024

İnşaat şirketleri risk yönetimi konusunda bilinçleniyor!

İnşaat şirketleri risk yönetimi konusunda bilinçleniyor!

ACE'ye göre inşaat şirketleri ve yatırımcılar, riskler ve risk yönetiminde bilinçleniyor. Risklerini yönetmek için uzman risk mühendislerinden faydalanma gereksinimiyle beraber, hem yerel hem de yabancı uzmanlardan yararlanmalım önemini de anlıyorlar...



ACE'ye göre inşaat şirketleri ve yatırımcılar, riskler ve risk yönetimi konusunda gitgide bilinçleniyor. Risklerini yönetmek için uzman risk mühendislerinden faydalanma gereksinimiyle beraber, hem yerel hem de yabancı uzmanlardan yararlanmalım önemini de anlıyorlar. İnşaat sektörü, Türkiye'nin GSYİH'sinin yüzde 6'sını karşılarken, aynı zamanda 1,8 milyon kişiyi de istihdam ediyor. Ek ve dolaylı etkiler de hesaba katıldığında, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisindeki payı yüzde 30'lara yükselirken, tarım dışı istihdamdaki payı da yüzde 10 seviyesine ulaşıyor.

Dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden ACE bu bağlamda, her yıl, toplam değerleri yaklaşık 3 trilyon dolar olan 700 tesisi inceleyip etüt ederek küresel ekiplerinin ortak deneyimlerini kamuoyu ile paylaştı. ACE European Risk Briefing 2012 araştırması, risk yöneticilerinin yüzde 30'unun çevresel riski bir numaralı endişe kaynağı olarak gördüWm ğünü ortaya çıkarttı. Şirket, GCC'nin çevresel düzenlemeler konusundaki duruşu açıklık kazanmaya devam ettikçe, önümüzdeki yıllarda çevresel sorumluluk sigortasının akıllı bir inşaat risk yönetimi programının anahtar bileşenlerinden biri olacağına inanıyor.

ACE European Group Limited Property & Tech. Lines Müdürü Ömer Aşkın, konuyla ilgüi olarak şunları söyledi: "Orta Doğu'nun dünyanın en rekabetçi pazarlarından biri olması, zaten yumuşak olan fiyatlar üzerinde baskı yaratıyor. Kesinlikle bir kapasite fazlası mevcut. Pazar çapında sigorta disiplini henüz oluşturulamamış durumda. Nitekim, inşaatı ve bir diğer ilgili sektör olan enerji üretimini orta ve uzun vadede en büyük fırsatlar olarak görüyoruz ve Orta Doğu'nun başarılı bir gelecek yaratması için yerel bilgi birikimimizden faydalanmaya hazır durumdayız. ACE bu branşta dünya çapında, farklı pazarlara sunulabilecek önemli bir bilgi birikimine sahiptir. Türkiye ve bölgedeki faaliyetlerimiz, yerel müşterilerin ihtiyaçlarına göre özel düzenlenmiş çözümler sunarak bölgedeki pazarlara katkıda bulunma yolundaki kararlılığımızı kanıtlıyor."

Dünya

Geri Dön