29 / 03 / 2024

İnşaat Taşeronları Birliği'nden Güney Kıbrıs'taki işçilere çağrı!

İnşaat Taşeronları Birliği'nden Güney Kıbrıs'taki işçilere çağrı!

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği, Güney Kıbrıs’ta çalışan ve mevcut durum sebebiyle işlerine dönemeyen vatandaşları, kendileriyle çalışmaya çağırdı...



Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği, Güney Kıbrıs’ta çalışan ve mevcut durum nedeniyle işlerine dönemeyen vatandaşlara çağrıda bulundu. Birlikten, Güney Kıbrıs’ta çalışan ve mevcut durum sebebiyle işlerine dönemeyen vatandaşları, kendileriyle çalışmaya çağrısı yapıldı.

Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan habere göre; Birlik Başkanı Osman Amca konuya ilişkin açıklamada bulundu. Amca, yazılı açıklamasında, koronavirüsle mücadele döneminde ülkeden ayrılan yabancı iş gücünün eksikliğinin görülmeye başlandığını dile getirdi.

“Halkımızın, salgının çoğalma konusundaki hassasiyetinin farkında olduğumuzdan, işçi sıkıntımızı yerel işgücünden sağlama yolunu seçtik” diyen Amca, bu bağlamda Güney Kıbrıs’ta çalışan vatandaşların kurduğu komite ile görüşmelere başladıklarına dikkat çekti. 

Amca şu şekilde konuştu:

“Güney’de çalışan arkadaşlarımızın kapılar kapalı olduğu sürece faturalarını ödemeye, çoluk çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamak için paraya ihtiyaçları olduğunu, bizlerin de bu salgın bitinceye kadar işgücüne ihtiyacımız olduğunu ve kapılar açılıncaya kadar kısa vadeli bir program ile birlikte çalışmamızı önerdik. Komitede olan arkadaşlarımıza bizlerle çalışabilmeleri için her türlü kolaylığı yapacağımızı anlattık.”

Kabul eden kişilerin kendileriyle uzun süre çalışmalarını beklemediklerine de vurgu yapan Amca “Kapılar açılana kadar el ele vererek yürümeliyiz. Bu zor günlerde her atacağımız adımı birlikte atmalıyız” dedi ve şunları söyledi:

“Belki aradaki fiyat farkı önemli orandadır. Ama kapılar açılıncaya kadar en azından hem onların ihtiyaçları, hem de bizim ihtiyaçlarımız kısmen sağlanmış olacak. Yalnızca komitede olanlar değil tüm Güney’de çalışanlar bu konuda Birliğimize başvurabilirler”.

Osman Amca, yerel iş gücünün çalışma hayatına kazandırılmasına ilişkin her türlü katkıda bulunmaya hazır olduklarını da belirtti.

Kıbrıs inşaat sektörüne Kovid-19 etkisi!


Geri Dön