26 / 04 / 2024

Arzu Uludağ Elazığ: İnşaat ustalarına gereken önem verilmiyor!

Arzu Uludağ Elazığ: İnşaat ustalarına gereken önem verilmiyor!

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Banyo Grubu Pazarlama Direktörü Arzu Uludağ Elazığ, Türkiye’de ustaların ödemede ucuza kaçıldığı için iyi gelir elde edemediğini ve devletin bunu teşvik etmesi gerektiğini söyledi..



Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Banyo Grubu Pazarlama Direktörü Arzu Uludağ Elazığ, Türkiye’de ustaların ödemede ucuza kaçıldığı için iyi gelir elde edemediğini ve devletin bunu teşvik etmesi gerektiğini söyledi. Elazığ, “Almanya’da en son çıkan kanunla ürünü usta aracılığıyla alırsan ve montajını ustaya yaptırırsan KDV talep edilmiyor. Böylece ustanın geliri garanti altına alınmış oluyor. Sigorta şirketlerinin de zararları minimize edilmiş oluyor.” dedi.


Türkiye’de çok pahalı ürünler talep edilirken, ödemede ise hep ucuza kaçıldığını kaydeden Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Banyo Grubu Pazarlama Direktörü Arzu Uludağ Elazığ, böylece ustanın da kendini geliştirmeyip kursa gideceği günlerde dahi çalıştığını belirtti. Bugün TV’deki Üç Nokta programında konuşan ve bu durumun sebebini ustanın az para kazanmasına ve yanında iyi bir eleman tutamamasına bağlayan Elazığ, devletin bu konuda çalışma yapması gerektiğine dikkat çekti: “Avrupa’da kendi kendinize bir tesisat döşerseniz evinizi sigortalamazlar. Hatta Almanya’da en son çıkan kanunla ürünü usta aracılığıyla alırsan ve montajını ustaya yaptırırsan ürünün KDV’si tale edilmiyor. Böylece ustanın geliri garanti altına alınmış oluyor. Usta da kendini geliştirmek için kursa gidebilecek imkân buluyor. Sigorta şirketlerinin de zararları minimize edilmiş oluyor.” bilgisini verdi. Eczacıbaşı’nda da işçiliğin 1 yıl garanti ile sunulduğunu belirten Elazığ, ustaları da bu bilinçle yetiştirdiklerini belirtti.


Erkekler ev temizlendiğinden habersiz


Eczacıbaşı üst yöneticilerinden Arzu Uludağ Elazığ’a göre banyo ve tuvaleti Almanlar haftada bir, Türkiye’deki ev hanımları ise her gün temizliyor. Ancak Eczacıbaşı’nın araştırmasına göre ülkedeki yetişkin erkeklerin yüzde 75’i bundan habersiz. “Kadınlar evde kendini yoracak ev eşyası istemiyor. Ancak erkeklerin yüzde 75’i yaşadıkları evin banyo ve mutfağının temizlendiğini bile bilmiyor. Temizliğin nasıl olduğunu da bilmiyor. Bu yüzden kadın da o işi yaparken pratik çözümler istiyor.” diyen Banyo Grubu Pazarlama Direktörü Arzu Uludağ Elazığ, şirketlerinin bu bilinçle ürün geliştirdiğini kaydetti. Kadınların ev temizliğine her gün yarım saat harcadığını dile getiren Elazığ, “Kadınların iş hayatına katılmasıyla pratiklik önem kazandı. Ürün geliştirmelerinizin yarısından çoğunu banyo mobilyalı ürünler olarak yapıyoruz. Çünkü bizden talep edilen o. Tüketicilerle anket yaparak pazarı iyi gözlemliyoruz. Mesela şehirleşmeyle birlikte banyoların büyüklüğünün 5 metrekareye kadar düştüğünü biliyoruz.” dedi.


Zaman


Geri Dön