29 / 03 / 2024

İnşaat ustası güneş enerjisinden elektrik üretti!

İnşaat ustası güneş enerjisinden elektrik üretti!

Yozgatlı inşaat ustası Veysel Narin, güneş panelleri ve eski varillerden yararlanarak kurduğu rüzgar gülünden ürettiği enerjisiyle evinin elektrik ihtiyacını karşılıyor. Narin, günde ortalama 1-1,5 KW elektrik üretimi yaptığını belirtiyor...




Yozgatlı inşaat ustası Veysel Narin, güneş panelleri ve eski varillerden yararlanarak kurduğu rüzgar gülünden ürettiği enerjisiyle evinin elektrik ihtiyacını karşılıyor.


Bahçesine de 9 metrelik direğe eski varillerden rüzgar gülü kurdu. Güneş panelleri ve rüzgar gülünden günde ortalama bir ila 1,5 KW elektrik üretimi yaptığını belirten Veysel Narin, “Bu elektrikle evimin bütün ihtiyacını karşılıyorum. Çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon, bilgisayar çalışırken ayrıca evin tabanına döşediğimiz karbon ısıtıcıları da çalıştırarak evin ısınmasını sağlıyorum. Böylece doğalgaz ve kömüre de fazla para ödememiş oluyoruz” dedi.


Rüzgar gülü ve elektrik panellerinin 7 bin liraya mal olduğunu ifade eden Narin, “Rüzgar gülünden ve güneş panellerinden gelen enerjiyi 16 tane aküde depoluyorum. Rüzgar kesildiğinde ve güneşin olmadığında akülerdeki enerjiyi kullanıyorum. Böylece üç ayda bir elektrik faturası geliyor oda 15 ile 20 lira arasında değişiyor” diye konuştu.


Komşularının kendisinden elektrik istediğine değinen Narin, “Fazla elektrik üretemediğimiz için şuanda komşuların talebini karşılayamıyoruz. Ama imkan olur üretimi artırabilirse komşularımıza da elektrik verebiliriz. Bu konuda devletin de vatandaşa destek olması halinde dışa bağımlı kalmadan herkes kendi elektriğini üretebilir” ifadelerini kullandı.


Veysel Narin’in komşuları, yapılan sistemin çok iyi olduğunu ve desteklenerek daha da artırılması gerektiğini söyledi


Star Gündem


Geri Dön