26 / 04 / 2024

İnşaatı devam eden Konya YHT Garı'nın açılışı meclis gündeminde!

İnşaatı devam eden Konya YHT Garı'nın açılışı meclis gündeminde!

Yapımı devam eden Konya Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılış tarihi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Konya Milletvekili Esin Kara, yapımı devam eden Konya Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılış tarihine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kara, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Kara, ''Yapım ihalesi 2016 yılı Temmuz ayında gerçekleşen, sözleşme bedeli 68 milyon lira olan Konya YHT Garı'nın inşaatı, merkez Selçuklu ilçesi Eski Buğday Pazarı alanında devam etmektedir.

Konta YHT Garı demiyolu trafiğinde önemli bir geçiş güzergahı olarak tasarlanan ayrıca Ankara, Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hatları ile Konya-Karaman-Ulukışla-Yenice-Kayseri-Aksaray-Konya-Seydişehir-Antalya Hızlı Demiryolu hatlarının toplama ve dağıtım garı olması planlanan Konya için oldukça değer taşıyan bir yatırımdır'' diye konuştu. 

MHP Konya Milletvekili Esin Kara'nın soruları:
1- Yapımına devam edilen Konya Yüksek Hızlı Tren Garı için öngörülen açılış tarihi ne zamandır?
2- Eski Buğday Pazarı mevkine taşınacak olan YTHT garı için merkeze ulaşım imkanlarının kısıtları ve garın ulaşımında yaşanabilecek sıkıntılar halkımızı endişelendirmektedir. Bu hususta yaşanan endişeleri giderebilmek adına Konya Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen bir çalışma yapılmakta mıdır?


Geri Dön