25 / 04 / 2024

İnşaatın akıncıları MIPIM Fuarı'nda boy gösterdi!

İnşaatın akıncıları MIPIM Fuarı'nda boy gösterdi!

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan canlı yayın izlemiştim geçen yıl. Aylarca hatta yıllardır orada yaşayan astronotlara şu soru sorulmuştu: "Gezegenimizin çevresinde binlerce kez dolaşıp duruyorsunuz.



Dünyaya bakınca ne hissediyorsunuz?" Mürettebatın ortak cevabı: "Enlem çizgisi yok, boylam çizgisi yok, hatta fiziki sınır da yok. Hepimizin, hangi ulustan olursa olsun aynı gezegeni paylaştığı gerçeğini görüyoruz."

Gayrimenkul dünyasının profesyonelleriyle buluştuğumuz Cannes'da Carlton Oteli'ndeki SABAH gazetesinin yemeğinde, sektör temsilcilerimizde de benzer yaklaşımı gördüm. Ülkede iken rakip olan belki ihalelerde çekişenler burada Türkiye için ortak dil oluşturmuş.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bu duyguyu dillendiriyor: "Memlekette olduğundan daha fazla işbirliğine yakın hissediyoruz burada kendimizi." İTO Başkanı İbrahim Çağlar, bir sonraki MIPIM'de belediyelere sunum desteğinden söz ediyor: "Yeter ki kurumlar taassubu bıraksın."

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, birlikte hareket edince küresel arenada daha güçlü olunacağını belirtiyor. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan da Türkiye'nin birbirinden bağımsız projelerden ziyade sanayicilerin güç birliği ile neleri başarabileceğini örnekliyor.

Kalyon Grubu patronu Cemal Kalyoncu, geçen yıldan bu yana daha etkin hale gelmemizin, artan kurumlar arası diyalog ve işbirliği sayesinde başarıldığı kanaatinde... Limak'ın patronu Nihat Özdemir de küresel ölçekte proje başarımızın MIPIM'de fark edildiğini söylüyor.

Gecemizde bizimle olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, ülkemizdeki terörün ufkumuzu karartmasına asla izin vermememiz gerektiğine vurgu yapıyor: "Bin yıllık kardeşliğimizin baltalanmasına izin vermeden bu günleri atlatacağız."

Türkiye'den 850 insanımız MIPIM küresel arenasında boy gösterdi. Ben bunlara inşaatın akıncıları diyorum zira her geçen gün gayrimenkul evreninde ağırlığımız da etkinliğimiz de artıyor. Davetimize icabet eden sektör liderlerine teşekkür ediyorum.


Sabah / Şeref Oğuz


Geri Dön