19 / 04 / 2024

İnşaatın geliştiği yerde mobilya ihtiyacı doğar!

İnşaatın geliştiği yerde mobilya ihtiyacı doğar!

Özbekistan'da inşaat sektörünün hızla geliştiğini belirten MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, inşaatın geliştiği yerde mobilya ihtiyacının da doğacağını söyledi...



Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Özbek-Türk İş Forumu'na katılan Türk mobilyacılara, Özbekistan'daki ekonomik reformlar ve mobilya sektöründeki gelişmelere ilişkin bilgi verildi.

Ekonomi Bakanlığı, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) ile Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİAD) tarafından organize edilen foruma, mobilya sektöründe faaliyet gösteren Türk ve Özbek iş insanları katıldı.

"Özbek iş insanlarıyla bu alanda iş birliğini geliştirmek istiyoruz"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, organizasyonun Ekonomi Bakanlığı ve DKİB’in destekleriyle gerçekleştirildiğini belirterek, amaçlarının Türk mobilyacıların Özbekistan piyasasına açılmasının önünü açmak olduğunu belirtti. Bektaş, "Amacımız, Özbekistan'a mobilya ihracatını artırmak ve bu ülkede üretim yapmak. Böylece ülkeye ve sektöre katkı sağlamak." dedi.

Ülkedeki mobilya sektöründe bir boşluk olduğunu belirten Bektaş, Özbekistan’daki mobilya sektörünün gelişmeye müsait olduğunu ve Özbek iş insanlarıyla bu alanda iş birliğini geliştirmek istediklerini söyledi. 

Özbekistan'da inşaat sektörünün hızla geliştiğine işaret eden Bektaş, inşaatın geliştiği yerde mobilya ihtiyacının da doğacağını belirtti. 

Türk mobilyacılar, temasları kapsamında Taşkent ve Semerkant’taki işletmeleri ziyaret ederek iş görüşmeleri gerçekleştirecek.


Geri Dön