24 / 04 / 2024

Instagram üzerinden satış ve alışveriş yapan kullanıcılara kötü haber!

Instagram üzerinden satış ve alışveriş yapan kullanıcılara kötü haber!

Instagram'ın son tasarımsal denemesi kullanıcıların satış yapmasına olanak sunan Mağaza sekmesinin alt menüden kaldırılması oldu. İşte tüm detaylar...



Instagram, TikTok'la birlikte şu an en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında başı çekiyor. Instagram'ın günümüzde 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor. Popüler sosyal medya platformu zirvede kalabilmek adına gün geçtikçe yeni özellikleri ve işlevleri bünyesine dahil ediyor. Ayrıca tasarım konusunda da sık sık denemelere yapılmaya devam ediyor. Son yapılan tasarımsal deneme ise Instagram üzerinden satış ve alışveriş yapan kullanıcıları yakından ilgilendiriyor.

Instagram Mağaza sekmesi bazı kullanıcılardan kaldırıldı!

Instagram‘ın ortaya  çıkan son tasarımsal değişikliği kullanıcıların satış ve alışveriş yapmasına olanak sunan Mağaza sekmesinin bildirim yani alt menüden kaldırılması oldu. Tabii bu durum satış ve alışveriş yapan kişileri endişelendirmeye yetti.

Instagram, an itibariyle Mağaza sekmesinin olmadığı yeni alt menü tasarımını az sayıda kullanıcıyla test etmeye başladı. Hatta Meta sözcüsü Anne Yeh, The Verge‘e  yaptığı kısa açıklamada söz konusu testi doğruladı ve bunun Instagram deneyimini daha da basitleştirmek için devam eden çalışmaların bir parçası olduğunun altını çizdi. Diğer taraftan Anne Yeh testlerin kaç kişiyle gerçekleştirildiği sorusuna ise sadece "sınırlı" demekle yetindi.


Geri Dön