28 / 03 / 2024

İpek Yolu üzerindeki birçok inşaat işini Türk müteahhitler yapacak!

İpek Yolu üzerindeki birçok inşaat işini Türk müteahhitler yapacak!

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Onursal Başkanı Rona Yırcalı, İpek Yolu üzerindeki birçok inşaat işini Türk müteahhitlerin yapacağını işaret etti.



Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Onursal Başkanı Rona Yırcalı, Çin’in canlandırmak istediği İpek Yolu’na ilişkin başlatılan projeye ilk etapta 5 milyar dolarlık yatırım yaptığını söyledi. Bu konuda hedeflenen yatırımın çok daha büyük olduğunu vurgulayan Yırcalı, proje hayata geçtiğinde Türkiye'nin önemli oranda fayda sağlayacağını kaydetti.


İpek Yolu’nun, önümüzdeki 10 sene içinde çok önemli hale geleceğine işaret eden Yırcalı, “Türkiye'nin de Uzakdoğu'ya daha kolay açılmasından dolayı önemli. Proje dünya ekonomisinin üçte birini kapsayacak. Çin'in batısı ile bizim aramızdaki bölgeyi başka kalkındıracak bir şey yok. İpek Yolu, Türkiye'nin hem ihracatını hem hizmet alanlarını büyütecek” dedi.


Yol üzerindeki birçok inşaat işini Türk müteahhitlerin yapacağını işaret eden Yırcalı, şöyle devam etti: “İstanbul-İzmir yolunu yapan, 3’üncü köprüyü inşa eden bizim müteahhit grupları, İpek Yolu'nun yatırımlarını yapamazlar mı? Buradaki çoğu şeyi biz yapacağız.”


Bugün


Geri Dön