29 / 03 / 2024

İpekyol 2016'da mağaza yatırımlarıyla büyüyecek!

İpekyol 2016'da mağaza yatırımlarıyla büyüyecek!

İpekyol Machka Twist Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, 2016’dan umutlu olduklarını söyledi. Ayaydın, “2016 yılının belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla 2015’ten daha iyi bir yıl olacağını düşünüyorum” dedi.



İPEKYOL Machka Twist Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, 2015 yılının Türkiye için zor olduğunu, 2016’dan ise umutlu olduklarını söyledi. Ayaydın, şöyle konuştu: “Ülkede gerçekleşen iki seçim, piyasalarda ciddi belirsizlik yarattığı için hem ekonomiyi hem de perakende sektörünü olumsuz etkiledi. İki seçimin yarattığı belirsizlik ortamı sektörü negatif etkiledi. Hepimizin bildiği gibi tüketicinin harcamalarını kısıtladığı dönemler belirsizlik dönemleridir. 2015’de bu periyodlarla sık sık karşı karşıya kaldık. 2015 yılında yaşadığımız belirsizlikler markalarımızı negatif etkiledi fakat planladığımız aksiyonlarla bu etkiyi minimum düzeyde tutmayı başardık. 2015 hedefimiz olan yüzde 20 büyüme oranımızı gerçekleştirmek için çok zorlandık ama hedefimize çok yakın bir oranda yılı kapattık. 2016 yılının belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla 2015’den daha iyi bir yıl olacağını düşünüyorum. Büyüme odaklı stratejimize devam ediyor olacağız.”

 

Ayaydın, 2016 yılının en önemli konularını şöyle sıraladı: “En önemli konu tüketimi frenleyen belirsizliklerin ortadan kalkması. Markaların büyümeye devam ediyor olacağını düşünüyoruz.“

 

Yeni mağaza için yatırımlar artacak

 

YALÇIN Ayaydın, markaların 2016 yılında mağaza yatırımlarını sürdüreceğini anlattı. Ayaydın, şöyle devam etti: “Markaların yeni mağaza yatırımlarına hız kazandıracaklarını öngörüyoruz. Yabancı markaların da Türkiye pazarındaki büyüme stratejilerinin artarak devam ettiğini görüyoruz. Fakat yerli markalar ile yabancı yatırımcı evliliklerinin sektörde çok büyük paya sahip olmayacağını öngörüyoruz.”


Vatan


Geri Dön