29 / 03 / 2024

İpotekli konut satışlarında iyileşme var!

İpotekli konut satışlarında iyileşme var!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "İpotekli konut satışında ise yine haziran ayında 7 bin seviyesine kadar gerileyen aylık satışlar, eylülde 58 bin seviyesine ulaştı. Burada bir iyileşme var" dedi...



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde (OSKM) düzenlenen toplantıda iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.

Albayrak, ağustos ayı itibarıyla 5,1 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek cari fazlasının verildiğine dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı; "Bunu ihracatı artırırken ithalattaki köprünün düşmesiyle ama turizm gelirleri ama ekonomideki dengelenmeyle ve tüm bunu güçlü bir finansal koordinasyonla dünyadaki en başarılı hazinecilik örnekleriyle bir yılda ortaya koyduk" 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yerli ve daha düşük faizli bir finansman kaynağı değerlendirme noktasında bu yıl altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihaleleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Albayrak, 2019 yılı Ekim ayı sonundaki ihaleye kadarki toplam süreçte 82,3 ton altını ama yastık altı ama reel sektörden ekonomiye kazandıracak bir dönüşümü ortaya koyduklarını belirtti.

Bakan Albayrak, 2019 yılı Haziran ayında 61 bin seviyesine kadar gerileyen aylık toplam konut satışının Eylül'de 147 bin seviyesine çıktığını söyledi. Albayrak, "İpotekli konut satışında ise yine haziran ayında 7 bin seviyesine kadar gerileyen aylık satışlar, eylülde 58 bin seviyesine ulaştı. Burada bir iyileşme var" dedi.

İpotekli konut satışı 5 kat arttı!
 


Geri Dön