20 / 04 / 2024

İran'la anlaşma sağlanması inşaatçıları umutlandırdı!

İran'la anlaşma sağlanması inşaatçıları umutlandırdı!

İran ile Batılı devletler arasında Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirilen nükleer müzakerelerde anlaşma sağlandı.Anlaşmaya göre, İran'ın nükleer programını kısıtlaması karşılığında Tahran'a uygulanan yaptırımlar hafifletilecek.



Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “İran’a yapılan mevcut uygulamaların hafifletilmesi ile birlikte bölge olabildiğince hareketlenecek. Coğrafyamızdaki ticarette artış gösterecek. Yeni oluşacak konjonktürde Türkiye olarak bölgemizde oluşacak yeni ticaret pastasından olabildiğince büyük paylar alabilmeliyiz” dedi.




İran’ın küresel oyuna dâhil olma sürecinin inşaat sektörüne yapacağı katkılara da değinen Dumankaya, “İran’da yatırım yapma ve yakın coğrafyalarda var olma potansiyeli bulunan önemli bir sermaye ve tüketici-yatırımcı kitlesi bulunuyor. Önümüzdeki günlerde, yabancı satışlar konusunda İran’ın dâhil olmasıyla sektörde önemli bir hareketlenme olacağı kanaatindeyim. Buradaki firmaların da İran’a gitmesi ve yatırım yapması gibi durumlar da yakın gelecekte gündeme gelecektir. Bu noktada İran gelişime ve yatırım yapmaya çok açık bir pazar. Gayrimenkul sektörü yabancı satışlarının önemli bir kısmını Körfez Ülkeleri’ne yapıyordu. İran’ın devreye girmesi ile bu konudaki tüm dinamikler olumlu yönde değişecek ve dönüşecek. Hitap ettiğimiz yelpaze ve coğrafya genişliyor. Bu gelişmeden sonra, Türkiye olarak; sosyal, kültürel, tarihi bağlarımız ve benzerliklerimiz olan İran ile önemli bir değer üreteceğimize ve ülke olarak maksimum fayda sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.



Yeni Akit


Geri Dön