19 / 04 / 2024

İrtifak hakkı talep dilekçesi örneği!

İrtifak hakkı talep dilekçesi örneği!

Taşınmaz mal üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine yararlanma sağlayan hakka irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı için il deftardarlıklarına başvuru yapılması gerekiyor. İşte, irtifak hakkı talep dilekçesi!



İrtifak hakkı talep dilekçesi örneği!

İrtifak hakkı,  taşınmaz mal üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine sınırlı bir yararlanma sağlayan hak türü olarak karşımıza çıkıyor. 


Mülk sahibi, ilgili gayrimenkulün bir başkası tarafından kullanılmasına izin verdiği takdirde, irtifak hakkını vermiş oluyor.kullanılmasına izin verdiği takdirde, irtifak hakkını vermiş oluyor. Bu hak için talepte bulunulması gerekiyor. 


İrtifak hakkı tesisi için İl defterdarlıklarına, malmüdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, irtifak hakkı talep dilekçesi örneği!


İrtifak hakkı talep dilekçesi!


………........ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE




İlimiz, ……… İlçesi, ……………………. Mahallesi’nde bulunan ……… ada ……… parsel no.lu ……………. m² yüzölçümlü Hazineye ait taşınmazı ………………………………………..………………… olarak kullanmak / yapmak amacıyla taşınmaz üzerinde irtifak hakkı verilmesini talep ediyorum.



Gereğini arz ederim. ….. / ….. / …..



Ad Soyad (İmza)

Adres :

T.C.Kimlik No:

Telefon No :



İrtifak hakkı tesis işlemleri 2015!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön