26 / 04 / 2024

İş GYO 2013’te Finans Merkezi’ne ofis yapacak!

 İş GYO 2013’te Finans Merkezi’ne ofis yapacak!

2013’te İstanbul Finans Merkezi’nde yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde ofis ve ticari ünitelerden oluşan bir proje geliştireceklerini söyleyen İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 2012’de geçen yıla oranla net karlarında yüzde 64 artış olduğunu belirtti



Şu anda toplam yatırım bedeli 500 milyon dolar olan projelerinin satışta olduğunu vurgulayan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 2013 yılında yeni projeler hayata geçireceklerini söyledi. 


Geçen yıla oranla kar oranında yüzde 64 artış

2012’nin Eylül ayı itibariyle portföy büyüklüklerinin 1.850.307.000 TL’ye ulaştığını belirten Tanes, ayın dönem itibariyle net dönem karlarının önceki yılın aynı dönemine görek yaklaşık yüzde 64 oranında artış göstererek 49 milyon 613 bin 629 TL olduğunu açıkladı. 


500 milyon dolarlık proje satışta

Tanes, “Halihazırda toplam yatırım değeri 500 milyon doları bulan ve inşaatı devam etmekte olan projelerimize ilaveten, 2013 yılında yeni projelerimizi de başlatıp planladığımız şekilde gerçekleştireceğiz. 2012 yılında başlayan Çınarlı Bahçe Tuzla, Tuzla Teknoloji Merkezi ve karma proje,  İzmir  Ege Perla projelerimizin inşaat çalışmaları planlandığı şekilde devam etmektedir. Ayrıca son dönemin en önemli projelerinden biri olarak lanse edilen İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) yaklaşık 10 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz, üzerinde ofis ve ticari ünitelerden oluşan bir proje geliştirmeyi planlamaktayız. İş GYO olarak doğru zaman, doğru lokasyon ve doğru fiyatlamayla birlikte fizibilite çalışmalarının detaylı analizlere dayandırılması sonucunda, her projemizin istikrarlı bir şekilde süreceğini öngörüyoruz. 2013 yılı, İş GYO açısından verimli geçeceğine inandığımız bir sene olarak önümüzde duruyor” dedi. 


 İş GYO 2013’te Finans Merkezi’ne ofis yapacak!


Ofis Lamartine’de ocak ayında teslimler başlıyor

Ofis Lamartine projelerinin önümüzdeki ocak ayında tamamlanacağını belirten Tanes, “Öncelikle Taksim’de 2010 yılı içinde portföyümüze dahil ettiğimiz 578 bin 72 metrekarelik arsa üzerinde geliştirilen ”Ofis Lamartine” projesinin inşaat süreci 2012 yılı boyunca hızla devam etmiştir ve önümüzdeki ay tamamlanması planlanmaktadır. Proje kapsamında geliştirilecek A sınıfı ofis binasının, merkezi lokasyonu ve kendine özgü mimarisiyle bulunduğu bölgenin sembol binalarından biri olması hedeflenmektedir. Bölgedeki ofis binalarının çoğunlukla eski apartmanlardan dönüştürülerek kullanılıyor olması, projenin sunacağı yeni ve yüksek standartlara sahip ofis özelliğini ön plana çıkarmaktadır” diye konuştu.


 İş GYO 2013’te Finans Merkezi’ne ofis yapacak!


Çınarlı Bahçe’nin yüzde 85’i satıldı

Tuzla’da hayata geçirdikleri Çınarlı Bahçe projelerinde yüzde 85 oranında satışının yapıldığını belirten Tanes, “2011 yılı sonunda temellerini attığımız Çınarlı Bahçe (Tuzla) konut projemizin satışlarının yüzde 85’ini, kaba inşaatının ise yaklaşık yüzde 94’ünü tamamladık. Hemen ardından aynı bölgedeki Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile tamamlayıcı bir unsur olarak hemen yan parseline inşa edilecek karma projemizin (alışveriş merkezi, otel ve ofis öğelerini barındıran) altyapı çalışmalarını başlattık. Çınarlı Bahçe, birbirinden bağımsız 476 konuttan oluşmaktadır. Söz konusu 3 projenin toplam geliştirme maliyetinin yaklaşık 300 milyon dolar civarında olması beklenmektedir” şeklinde konuştu. 


 İş GYO 2013’te Finans Merkezi’ne ofis yapacak!


Ege Perla’da yaşam Aralık 2015’te başlayacak

Yaklaşık 150 milyon dolar yatırımla İzmir’de hayata geçirdikleri Ege Perla projelerinin Aralık 2015’te tamamlanacağını ifade eden Tanes, “2012 yılında öne çıkan bir diğer projemiz de İzmir’in yeni kent merkezi olarak adlandırılan bölgesinde hayata geçirilen Ege Perla olmuştur. Yatırım değeri yaklaşık 150 milyon ABD doları olan projemizin, 2015 Aralık’ta tamamlanması hedeflenmektedir. Aga Khan ödüllü dünyaca ünlü Mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıyan Ege Perla projesi, tamamı körfez manzaralı dairelerden, ferah çalışma ortamına sahip ofislerden ve özgün, yarı açık mimarisiyle seçkin mağazalara ev sahipliği yapacak alışveriş merkezinden oluşan karma bir projedir. 7 Kasım’da satışa çıkan 46 ve 29 katlı 2 kulenin yer alacağı proje, 111 konut ve 65 home-ofisten oluşmaktadır. Projede satışta olan dairelerin yüzde 30’u yatırımcıların gösterdiği büyük ilgiyle kısa sürede satıldı. Projemize yönelik yoğun ilgi ve talep nedeniyle ilk etapta satışa açılmayan B Kule’deki bir kısım home-ofislerin satış tarihini ise öne çekerek 17 Aralık’a aldık” dedi. 


Dünyadaki olumsuz ekonomik durum beklenden fazla etki yaptı

2012’de yüzde 5-6 oranında büyüme öngörüldüğünü fakat dünyadaki yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı yılın ilk çeyreğinde sadece yüzde 1,5’lik bir büyüme olduğunu söyleyen Tanes, “2012 yılının sonlarına yaklaştığımız bugünlerde görmekteyiz ki dünya genelindeki olumsuz ekonomik durumun yansımaları beklenenden daha yoğun etkiler oluşturmuş ve ülkemiz inşaat sektörü, yılın ilk yarısında sadece yüzde 1,5’lik bir büyüme göstermiştir. Söz konusu büyüme bir önceki yılın ilk yarısında yüzde 13,9 seviyelerinde gerçekleşmiştir” ifadesinde bulundu. 

 

Sektöre güven azaldı

İnşaat sektörü güven endeksindeki düşüşe de dikkat çeken Tanes, “Ekim 2012 itibarıyla açıklanan inşaat sektörü güven endeksi de bir önceki yılın aynı ayına göre 85,7’den 79’a gerilemiştir. Aynı endeks üzerinden yapılan çalışmalarda, inşaat sektöründeki faaliyetleri kısıtlayan temel faktörler olarak ise yüzde 30,6 talep yetersizliği gösterilirken, yüzde 27,8 oranında da finansman sorunları iletilmiştir” dedi.


Faiz oranlarıdaki düşüş yatırımcıyı tetikleyecek

Son dönemlerde konut faiz oranlarındaki düşüşün gayrimenkul yatırımcısının tetikleyecek bir gelişme olduğuna söylene Tanes, buna karşı Türkiye’nin kredi notunun artırılması da yabancı yatırımcılar açısından olumlu bir ortam yarattığını vurguladı. 



2013’te ciddi tehdit görmüyoruz

2013’te inşaat sektöründe ciddi olumsuz bir etkinin olacağını öngermediklerini belirten Tanes, doğru lokasyonda, doğru fiyatlandırma ve fizibilite ile hayata geçirilen projelerin mevcut durumdaki dönemsel değişimlerden ya da olumsuzluklardan uzun vadeli olarak etkilenmesinin söz konusu olmadığına inanıyoruz dedi. Tanes, piyasada yaşanan olası durgunlukların, fizibilitesi detaylı analizlere dayanan projeler için geçici olduğunu düşünüyoruz diye konuştu. 

Yarın İmaj İnşaat Genel Müdürü Hasan Aras


Şengül KIRMIZATAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön