27 / 04 / 2024

İş yeri kira artış oranları belli oldu! İşte iş yeri kira artış oranı Ekim 2022!

İş yeri kira artış oranları belli oldu! İşte iş yeri kira artış oranı Ekim 2022!

İş yeri sahipleri ile kiracılar arasında düzenlenen ve yenilenecek kira sözleşmelerinde yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, iş yeri kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar?



Son dönemlerde konut kiralarında yaşanan yüksek kira artışlarının ardından atılan adımlarla, mesken olarak kullanılan ev kiraları için geçici süreliğine bir düzenleme yapılmıştı. Yapılan düzenlemeye göre 10 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında konut kira artış oranlarına yapılacak tavan zam oranı yüzde 25’i geçemeyecek.

Konut kiraları için yapılan bu düzenleme, dükkan, mağaza, ofis, büro, depo, üretim tesisi, atölye, lojistik depolama&dağıtım gibi iş yerlerini kapsamıyor.

Ticari amaçlı kullanılan mülklerde kira artış oranları son 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ortalamasına göre belirlenmeye devam ediyor.

İş yeri kira artış oranları belli oldu! İşte iş yeri kira artış oranı Ekim 2022!

Peki, iş yeri kira oranı Ekim 2022 ne kadar oldu? Ekim ayı iş yeri kira oranı ne kadar? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön