19 / 04 / 2024

İş yeri sigortası sayesinde fabrikasını 1 ayda yeniden inşa etti! 

İş yeri sigortası sayesinde fabrikasını 1 ayda yeniden inşa etti! 

Meyso Tarım Fabrikası, 2019'un Mayıs ayında bir yangın sebebiyle kül oldu. Meyso Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Nayır, "Sigorta yaptırmasaydım ailemizin 15-20 yıllık emeği heba olacaktı. Sigorta sayesinde tesisimizi 1 ayda yeniden inşa ettirdik" dedi...



Fabrikasında çıkan yangından sonra büyük bir zarar aldıklarını belirten Meyso Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Nayır, “Sigorta yaptırmasaydım ailemizin 15-20 yıllık emeği heba olacaktı” diye konuştu.

Meyso Tarım Fabrikası 2005'te bir aile şirketi olarak faaliyet göstermeye başladı. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, meyve suyu üreten şirketin 6 tonluk soğuk hava deposu 2019'un Mayıs ayında gerçekleşen bir yangın sebebiyle kül oldu. Meyso Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Nayır, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşlar sonucu söndürdükleri yangın sonrasında tesiste büyük çapta hasar oluştu ifade etti. Fakat Nayır, daha önce fabrikasına İş Yeri Sigortası yaptırdığı için bu hasar bedeli, 45 gün içinde sigorta şirketi tarafından ödendi. Bu sayede fabrikasını kısa süre içinde tekrar faaliyete geçirdi.

İş yeri sigortası sayesinde fabrikasını 1 ayda yeniden inşa etti! 

'1 ayda yeniden inşa ettirdik'

Fabrikasında çıkan yangına ilişkin konuşan Nayır, “İtfaiyenin yapacak fazla bir şeyi yoktu. İşte bu yangında Meyso Soğuk Hava Tesisleri’nin 6 tonluk soğuk deposu, meyvelerle birlikte kül oldu. Bizim de 15-20 yıllık emeğimiz yanmış oldu. Eğer sigortam olmasaydı yenisini yapmamızın imkânı yoktu. Sigortacım AXA Sigorta’ya ve acenteme teşekkür ediyorum. AXA Sigorta zararımızın karşılığını hiç eksiksiz bir şekilde 45 gün içerisinde ödedi. Biz de tesisimizi 1 ayda yeniden inşa ettirerek, sezona yetiştirdik” ifadelerini kullandı.

Ragıp Nayır, “Bu tip yatırımlar aslında tam anlamıyla milli servet. Bu nedenle sigorta çok önemli. Yatırımın büyüklüğüne küçüklüğüne bakılmadan herkese iş yerlerini sigorta yaptırmalarını öneriyorum. Sigorta parasını boşa giden para olarak görmesinler. Esas risk gerçekleştiğinde sigortaları yoksa öz sermayeleri boşa gitmiş olur. Harcadıkları onca paraya ve emeğe yazık olur” şeklinde konuştu.

İş yeri sigortası, trafik ve kasko sigortalarının yanı sıra sağlık sigortası da yaptırdığına dikkat çeken Ragıp Nayır, sağlığını da garanti altına aldığını belirtiyor.

Nayır, “Kendime, eşime ve çocuklarıma sağlık sigortası yaptırdım. Herhangi bir sağlık sorunumuz olduğunda ne yapacağız diye düşünmüyorum. Hastaneye gittiğimizde ufak bir katkı payıyla muayenemizi ve tedavimizi yaptırabiliyoruz. Özel hastanelerden rahatlıkla hizmet alıyoruz” diye konuştu.

Türkiye'de konutların yüzde 55’i sigortalı!

 


Geri Dön