26 / 04 / 2024

İşin uzmanı tek tek saydı! Borsada bu sene hangi hisseler öne çıkabilir?

İşin uzmanı tek tek saydı! Borsada bu sene hangi hisseler öne çıkabilir?

Geçtiğimiz yılı yüzde 200'e yaklaşan getiriyle kapatarak, tarihi bir rekora imza atan İstanbul'da BIST 100 endeksi için yorum yapan uzmanlar, 2023 için ne yazık ki, çok parlak yorumlar yapmadı.Peki bu sene borsada ilgi gören sektörler hangileri olacak, hangi hisseler takip edilmeli?



Geçtiğimiz yıl yatırımcısını çok sevindiren borsadaki yükseliş potansiyelinin bu sene şirket kârlılıklarındaki düşüşle 2022 kadar güçlü olmadığını düşünüyor Analistlere göre, yükseliş potansiyelinin bu sene şirket kârlılıklarındaki düşüşle 2022 kadar güçlü olmayacak. Peki bu sene hangi hisseler ön planda olabilir?..

İşin uzmanı tek tek saydı! Borsada bu sene hangi hisseler öne çıkabilir?

Hane halkının hisse senedi yatırımlarının finansal varlıklar içindeki dağılımının gelecek dönemde de artacağını öngören Garanti BBVA Yatırım Araştırma ve Yatırım Danışmanlığı Koordinatörü Tufan Cömert, 2023'te şirketlere yönelik kâr beklentilerinin sorgulanabileceğini söyledi. Sene içinde ihracat ve enflasyon etkisiyle artan kârlılıkların değerlemeye katkı sağlarken, enflasyonda düşüşün öngörüldüğünü ve dünyada resesyon kaygılarının henüz ortadan kalkmadığını hatırlatarak, böylesi bir ortamda 2023'te şirketlere yönelik kâr beklentilerinin sorgulanabileceğini iddia etti.

GÖRÜNÜMÜN 2022 KADAR GÜÇLÜ OLMASI BEKLENMİYOR

2023 senesinde şirket performansları adına olumlu görüşlerini korumakla beraber, 2022 kadar güçlü bir görünüm beklemediklerini kaydeden Cömert, banka dışı şirketlerde yurt içi ve yurt dışında azalan ekonomik büyüme beklentileri ile satış ve operasyonel kârlılık tarafında azalan bir ivme beklediklerini vurguladı.

Geçtiğimiz yıl kaydedilen performansın yüksek bir baz oluşturduğuna dikkati çeken Cömert, “Bankalar tarafında ise, Tüketici Fiyat Endeksi’ne (TÜFE) endeksli tahvillerin ve Kur Korumalı Mevduat Sistemi’nin (KKM) getirmiş olduğu katkıların çok net olduğu 2022 sonrası, artan fonlama maliyetleri marjlar ve kârlılık üzerinde baskı yaratıyor. Sektör için 2022 sonunda yüzde 43 olmasını beklediğimiz özkaynak kârlılığının 2023'te yüzde 34'e gerilemesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön