18 / 04 / 2024

İşin uzmanından ucuz yaşam tüyoları

İşin uzmanından ucuz yaşam tüyoları

Son yıllarda artan geçim sıkıntısı herkesin en büyük derdi haline gelmiş durumda. Gıda, akaryakıt, elektrik, gaz ve tekstildeki ateş pahası fiyatların ardından vatandaşlar tasarruf edebilmek için çeşitli arayışlara girdi.



Avrupalı tasarruf uzmanı jasmine Birtles, günlük ihtiyaçlarınızı karşılarken biraz olsun tasarruf etmenizi sağlayacak ve kendinize daha fazla para ayırmanızı kolaylaştıracak bazı önemli ipuçları paylaştı.

Kişisel bakımdan modaya, ev ekonomisinden beslenmeye kadar hesaplı yaşam ipuçları;

Alışverişlerinizi Sezon Dışında Yapın

Tasarımcıların ellerinden çıkan kreasyonlara meraklı iseniz alışverişlerinizi sezonda değil eski sezon tasarımlarından yapın. Mayo ve bikinilerinizi haziran başında, yazlık elbiselerinizi şubatta alın, kaban ve mont bakmaya mayıs ayında başlayın. Ne kadar kar edeceğinizi göreceksiniz.

Kiralamaktan Çekinmeyin

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte düğün sezonu da açıldı. Sadece bir kez giyeceğiniz özel gün kıyafetlerini satın almayın. Bunun yerine kiralamayı ya da bir arkadaşınızdan ödünç istemeyi deneyin.

İşin uzmanından ucuz yaşam tüyoları

İkinci El Mağaza ve Uygulamaları Deneyin

Son dönemde 2. el ürün satan mağaza ve uygulamaların sayısı giderek artmış durumda. Burada önemli markaların ve tasarımcıların imzalarını taşıyan ürünleri uygun fiyatlara bulmanız mümkün.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön