25 / 04 / 2024

Isısan yeni bir marka yaratmayı hedefliyor!

Isısan yeni bir marka yaratmayı hedefliyor!

Firma, son dönemde artan anahtar teslimi projeler nedeniyle 'Isısan Engineering' adıyla yeni bir marka yaratma hedefinde.



Başta enerji sektörü olmak üzere, basınçlı kap ve proses tankları ile ilgili talepleri karşılayan Isısan; bugün itibarıyla 62 ülkeye ihracat yapıyor. Firma, son dönemde artan anahtar teslimi projeler nedeniyle 'Isısan Engineering' adıyla yeni bir marka yaratma hedefinde. Isısan'ın Almanya, Dubai, Irak, İran, Cezayir ve Hindistan gibi ülkelerde satış ofisleri var. Başta İtalya olmak üzere farklı bölgelerde konuşlanmış çözüm ortakları ile anahtar teslimi projeler üretiliyor. Üretimlerinin yüzde 60'lık kısmını ihracatla değerlendirdikleri bilgisini veren Isısan Isı Sanayi Satış Müdürü Serdal Kara, özellikle kreyojenik gazlar üzerine, sektör liderleri tarafından tercih edilen bir marka haline geldiklerini söyledi.


Ortadoğu ve Afrika bölgesine uzun zamandır ürün gönderdiklerini ve bu bölgelerde güçlü olduklarını aktaran Serdal Kara, 2014 yılında ihracat pazarlarına Kamerun, İrlanda, Rusya, Moritanya, Türkmenistan gibi ülkeleri de eklediklerini bildirdi. Bu yıl Rusya ve Türk cumhuriyetleri bölgesine etkin bir giriş yaparak taleplere cevap vereceklerini ifade eden Kara, "Ayrıca Amerika pazarındaki varlığımızı pekiştirerek, bu pazarda bir bilinilirlik oluşturmak istiyoruz .Yurtdışında son dönemde artarak devam eden anahtar teslim projeler ile 'Isısan Engineering' adıyla yeni bir marka yaratma hedefindeyiz" dedi. 


"TSE tarafından yetkilendirilmiş muayene merkezlerinden biriyiz" 


Tehlikeli madde taşımacılığı alanında Avrupa standartlarına uygun üretim yaptıklarını ve firmalarının TSE tarafından yetkilendirilmiş muayene merkezlerinden biri olduğu bilgisini paylaşan Serdal Kara, bu alanda Avrupa standartlarını yakalamak isteyen bakanlıklar sayesinde sektörün bu yıl hareket kazandığı tespitini yaptı. Bugün itibarıyla Türkiye'de tehlikeli madde taşımacılığı kurallarına uygun olarak üretilmeyen tüm mevcut tankerlerin revizyona tabi tutulması ve sonra belgelendirilmesi aksi taktirde operasyondan kaldırılmasının sağlandığına dikkat çeken Kara, şöyle devam etti: "Bu noktada TSE, yetki verdiği muayene merkezleri ile bu kontrol ve revizyon işlemlerini yürütüyor. Tehlikeli madde taşımacılığı konusunda hizmet veren, yetkilendirilmiş başlıca muayene merkezlerinden biri olarak da hizmet veriyoruz. Gerek LPG ve LNG gibi flamable gazlar için ürettiğimiz tankerler, gerekse LCO2 ve airgas için ürettiğimiz tankerler sağladığımız ADR ve T9 sertifikaları ile tüm dünya karayollarında güvenle taşıma yapıyor." 


Üretim kapasitelerine de değinen Serdal Kara, yılda ortalama 500 adet sanayi tipi LPG stok tankı, 200 adet LPG taşıma tankı ve 2 bin adet LPG domestik tank ürettiklerini kaydetti. Bunun yanı sıra kreyojenik tank imalat hatlarının da yılda ortalama 300 adet standart hacimde (3 ila 60 metreküp arası) LNG, airgas ve karbondioksit stok tankı ile 100 adet taşıma tankı ürettiğini kaydeden Kara, "Ayrıca yılda ortalama 10 adet özel üretim kreyojenik tank, yani 100metreküp ile 500 metreküp arası hacimlerde kreyojenik proses tankı üretim kapasitemiz var" şeklinde konuştu.



Dünya


Geri Dön