23 / 04 / 2024

İSKİ, Büyükçekmece'de kanunsuz şekilde inşa edilen evi yıktı!

İSKİ, Büyükçekmece'de kanunsuz şekilde inşa edilen evi yıktı!

İSKİ, Büyükçekmece'de inşa edilen yapıyı kanuna uygun bir şekilde inşa edilmediğini öne sürerek yıkımını gerçekleştirdi. Evi inşa eden  Ali Söylemez yıkıma tepki gösterdi. 



İstanbul Büyükçekmece'de yaşayan İnşaat Mühendisi Ali Söylemez tarafından inşa edilen ev İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ tarafından yıkıldı. Sabah'tan Şerif Can'ın haberine göre; Karaağaç Mahallesi'nde yer alan evini kanunlara uygun bir şekilde yaptığını söyleyen Söylemez, yaklaşık 1 milyon lira zararı olduğunu söyledi. Söylemez, kendisine tebligat yapılmadan evinin yıkıldığını söyleyerek konuyla ilgili hukuki süreci başlattığını dile getirdi. 

İSKİ, Büyükçekmece de kanunsuz şekilde inşa edilen evi yıktı!

"İSKİ bu işi hukuki ve usul yönünden bilseydi burayı yıkmazdı" diyen Söylemez şunları söyledi: "Mafyavari takılmayı tercih ettiler. Arkadan birileri gidin ne gerekiyorsa yapın, hiç kimse de bir şey yapmaz zihniyeti var. Pes etmeyeceğiz. Havza koruma kanunu bahane. Burada İBB ve Büyükçekmece belediyesi ortak bir proje yapacak. Burayı rant alanı yapmak için bizi kurban seçtiler." Hukuki süreç başlatacağını da belirten Söylemez "Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız. Ne olursa olsun, çok ciddi usulsüzlükler yaptılar" şeklinde konuştu. 

Büyükçekmece'de risk taşıyan binalar ortadan kaldırılıyor!


Geri Dön