25 / 04 / 2024

büyükçekmece kanunsuz bina yıkımları

büyükçekmece kanunsuz bina yıkımları

İSKİ, Büyükçekmece'de inşa edilen yapıyı kanuna uygun bir şekilde inşa edilmediğini öne sürerek yıkımını gerçekleştirdi. Evi inşa eden  Ali Söylemez yıkıma tepki gösterdi. 

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde son 10 senede 1052 bina yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında 138'i acil olacak şekilde 3 bin binanın dönüştürülmesi planlanıyor...

Büyükçekmece'de hasarlı 3 bina yıkıldı!

2019 senesinden Silivri'de meydana gelene deprem nedeniyle Büyükçekmece'de hasar alan 3 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

İSKİ, Büyükçekmece'de kanunsuz şekilde inşa edilen evi yıktı!

İSKİ, Büyükçekmece'de inşa edilen yapıyı kanuna uygun bir şekilde inşa edilmediğini öne sürerek yıkımını gerçekleştirdi. Evi inşa eden  Ali Söylemez yıkıma tepki gösterdi. 

Büyükçekmece'de depreme dayanıksız 5 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilçede bulunan 5 riskli bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Büyükçekmece'de riskli 70 bina yıkıldı!

Büyükçekmece Belediyesi, 2019 Silivri depreminde hasar gören 70 binayı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıktı.

Büyükçekmece'de riskli iki bina yıkıldı!

Büyükçekmece Belediyesi, Atatürk Mahallesi’nde riskli olduğu belirlediği iki binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Büyükçekmece'de hasarlı 9 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de 2019 Eylül ayında yaşanan depremde hasar gören Hilal 86 sitesinde 9 blok kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.

Büyükçekmece'de risk taşıyan 13 bina daha yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Büyükçekmece'de, risk oluşturan 13 binanın daha yıkımına başlandı.

Büyükçekmece'de depremden hasar gören 8 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de geçen yıl eylül ayında merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören 8 bina ve 100 bağımsız bölümün yıkımı gerçekleşti.

Büyükçekmece Adliye binasına depreme dayanıksız raporu: Göçme riski var!

Uzmanlar büyük İstanbul depreminin kapıda olduğuna ve acilen önlem alınması gerektiğine her gün dikkat çekerken Büyükçekmece Adliyesi’nin depreme dayanıksız olduğu Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) çerçevesinde alınan raporla öğrenildi. 

Büyükçekmece'de 11.9 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi, Mimarsinan Mahallesi, Silivri Caddesi'nde bulunan 4 katlı binayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 11 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

büyükçekmece kanunsuz bina yıkımları Haberi

büyükçekmece kanunsuz bina yıkımları

İstanbul Büyükçekmece'de yaşayan İnşaat Mühendisi Ali Söylemez tarafından inşa edilen ev İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ tarafından yıkıldı. Sabah'tan Şerif Can'ın haberine göre; Karaağaç Mahallesi'nde yer alan evini kanunlara uygun bir şekilde yaptığını söyleyen Söylemez, yaklaşık 1 milyon lira zararı olduğunu söyledi. Söylemez, kendisine tebligat yapılmadan evinin yıkıldığını söyleyerek konuyla ilgili hukuki süreci başlattığını dile getirdi. 

"İSKİ bu işi hukuki ve usul yönünden bilseydi burayı yıkmazdı" diyen Söylemez şunları söyledi: "Mafyavari takılmayı tercih ettiler. Arkadan birileri gidin ne gerekiyorsa yapın, hiç kimse de bir şey yapmaz zihniyeti var. Pes etmeyeceğiz. Havza koruma kanunu bahane. Burada İBB ve Büyükçekmece belediyesi ortak bir proje yapacak. Burayı rant alanı yapmak için bizi kurban seçtiler." Hukuki süreç başlatacağını da belirten Söylemez "Bu...