19 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de risk taşıyan 13 bina daha yıkılıyor!

Büyükçekmece'de risk taşıyan 13 bina daha yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Büyükçekmece'de, risk oluşturan 13 binanın daha yıkımına başlandı.



Marmara Denizi Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, risk oluşturan 13 binanın daha yıkımına başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Atatürk, Sinanoba, Ulus, Hürriyet, Fatih, Kamiloba ve Mimarsinan mahallelerindeki hasarlı oldukları tespit edilen 13 binanın yıkımı, ekipler tarafından kontrollü şekilde gerçekleştiriliyor.

Atatürk Mahallesi'ndeki binanın yıkım çalışmalarını denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

İstanbul'da olası depremin Silivri-Küçükçekmece hattında daha fazla etkili olacağının tahmin edildiğini dile getiren Akgün, şöyle konuştu:

"Büyükçekmece’yi, İstanbul’u etkileyecek deprem burnumuzun dibinde. Bütün kıyı sahili, kıyıdan içeriye 10-15 kilometre çok kötü şekilde etkilenecek. 1999 depremini yaşadım. Ondan sonra da kendi ekibimle kendi yetkilerimle kentsel dönüşümü başlattım. İstanbul'un depreme hazırlık noktasında ne kadar geri kaldığını biliyorum. İstanbul Büyükşehir Meclisinden veya Ankara'dan hiçbir beklentiye girmeden yani kendi işimizi kendimiz yapalım düşüncesiyle yola çıktık. Şu ana kadar 22 binden fazla konutu yeniledik."

Bugün ilçenin 13 ayrı noktasında yıkım yaptıklarını dile getiren Akgün, "Burada siteyi yıkıyoruz. Yeni gözüküyor ama içerisinin filmini çektik, çürümüş." diye konuştu.

Akgün, yıkım çalışmalarının gelecek hafta devam edeceğini dile getirerek, "Büyükçekmece'de kentsel dönüşüme devam edeceğiz çünkü insanımızı çok seviyoruz. Bir kişiyi dahi kaybedemeyiz. Sadece burada değil ülkemizde bir kişinin dahi canı çok değerli." dedi.

Hasan Akgün'den hasarlı bina açıklaması!


Geri Dön