19 / 04 / 2024

İŞKUR'dan eğitim alanlar dikkat ! Açıklama bakanlıktan geldi

İŞKUR'dan eğitim alanlar dikkat ! Açıklama bakanlıktan geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), işbaşı yapmak için eğitim programlarından faydalanan öğrencilere yaptığı günlük ödemeyi 327 TL'ye çıkardı.



Türkiye İş Kurumu (Türkiye İş Kurumu veya İŞKUR olarak da bilinir), Türkiye'de istihdamı teşvik etmek ve Türk vatandaşlarına işe yerleştirme hizmetleri sağlamakla sorumlu bir kamu kurumudur. İŞKUR, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın denetiminde olup, 2000 yılında çeşitli kamu istihdam bürolarının birleştirilmesiyle kurulmuştur.

İŞKUR'un temel amacı Türkiye'de iş imkanları oluşturmak ve işsizliği azaltmaktır. Ajans, işe yerleştirme ve işe alma, mesleki eğitim, işsizlik yardımları ve serbest meslek ve girişimcilik desteği dahil olmak üzere hem iş arayanlara hem de işverenlere hizmetler sunmaktadır. İŞKUR ayrıca çalışanların beceri ve niteliklerini geliştirmek için çeşitli eğitim programları sağlayarak işgücünün kalitesini yükseltmek için çalışmaktadır.

İŞKUR, Türkiye çapında bir bölgesel ve yerel ofis ağı aracılığıyla faaliyet göstermektedir ve hizmetleri tüm Türk vatandaşlarına ve yasal olarak ikamet edenlere açıktır. Ajans ayrıca Türkiye'de istihdamı ve ekonomik büyümeyi desteklemek için işverenler, sendikalar ve eğitim kurumları dahil olmak üzere çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla işbirliği yapmaktadır.

İŞKUR dan eğitim alanlar dikkat ! Açıklama bakanlıktan geldi

İŞKUR, iş arayanlara iş imkanları sunmanın yanı sıra, mesleki eğitim, işsizlik maaşı gibi destekler de sağlar. İşverenler için de İŞKUR, işe alım, işçi temini, mesleki eğitim ve danışmanlık gibi hizmetler sunar.

Ayrıca, İŞKUR, işsizlik oranlarını azaltmak ve istihdamı artırmak için farklı programlar yürütmekte ve işgücü piyasasının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmaktadır. İŞKUR'un hizmetleri, Türkiye genelindeki bütün iş arayanlar ve işverenler tarafından kullanılabilir.

İŞKUR'dan eğitim alanlar dikkat ! Açıklama bakanlıktan geldi


Geri Dön