25 / 04 / 2024

İslam Memiş açıkladı! Dolar ve Euro bozduracaklar yarını beklesin!

İslam Memiş açıkladı! Dolar ve Euro bozduracaklar yarını beklesin!

İslam Memiş tv100comtr'de dolar ve euro hakkında bir yazı kaleme aldı. "Dolar ve Euro’da karar vermek için yarını bekleyin" ifadelerini kullanan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "17 liranın üzerinde dolar alınır mı?" sorusunu yanıtladı.



İslam Memiş tv100comtr'de dolar ve euro hakkında bir yazı kaleme aldı. İslam Memiş, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yarın faiz kararlarını duyuracak. Avrupa Merkez Bankası’ndan 50 ya da 75 baz puan faiz artırımı öngörüldüğünü, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan bir değişiklik beklenmediğini belirtti.

19 Temmuz 2022 itibarıyla dolar 2022 yılının zirvesini gördü! İşte doların yükselmesinin olası altı sebebi

Her iki merkez bankasının faiz kararları, bu haftanın en kritik gelişmesi olacağının altını çizen Memiş, ECB’nin faiz kararı EUR/USD paritesinde, TCMB’nin faiz kararı dolar/TL kuru üzerinde önemli etkiye sebebiyet vereceği düşünüldüğünü açıkladı. EUR/USD paritesi, 1 seviyesine geriledikten sonra 1,0250 seviyesine kadar yükseldi. Faiz artırımı beklentisi ile artışa geçen parite, ECB’nin faiz kararından sonra kendine bir yön belirleyecek.

İşte İslam Memiş'in diğer açıklamaları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön